0
Košarka

DANILO ANĐUŠIĆ: Uniks je tim za velike domete

Objavljeno: 31.07.17 u 19:10

Srpski košarkaš u novoj sezoni imaće mnogo značajniju ulogu u Kazanju.

Srpski košarkaš Danilo Anđušić vredno radi u Beogradu, kako bi što spremniji dočekao početak priprema Uniksa. On je u tim iz Kazanja stigao ovog februara, a u narednoj sezoni trebalo bi da bude jedna od glavnih ofanzivnih opcija ekipe koja će se takmičiti u VTB ligi i Evrokupu.

-Dani u Beogradu mi prolaze u treninzima i uživanju kod kuće sa porodicom, dok se ne vratim u Kazanju. Treniram dva puta dnevno, jednom sa Zlatkom Novkovićem, mojim kondicionim trenerom i jednom košarku sa Nebojšom Jovanovićem. Kako se pripreme približavaju, intenzitet mojih individualnih treninga se povećava – kaže Anđušić.

Uniks će se ove sezone takmičiti u Evrokupu u grupi sa Darušafakom, Cedevitom, Levaluaom, Fiatom i Andorom i Anđušić očekuje veliku borbu.

-U Uniksu su očekivanja uvek najviša. Imamo ambicije da idemo do samog kraja takmičenja, posebno zbog toga što je Evrokup jedan od načina da se ponovo izbori učešće u Evroligi sledeće godine. Sve ekipe su opasne, kako u grupi, tako i u celom takmičenju, tako da se ne smemo opuštati – smatra Anđušić.

Uniks je preuzeo Dimitris Priftis, koji je stigao iz Arisa i Anđušić kaže da je upoznat sa stilom igre koji novi trener preferira.

-Ono što sam video iz njegovih prethodnih sezona, kao i ono što sam čuo jeste da trener Priftis voli da igra brzu košarku. Verujem da će igra uglavnom da se zasniva na dobroj odbrani i tranziciji u napadu. Nestrpljivo čekam da ga upoznam i počnemo sa saradnjom – rekao je Anđušić.

Ekipa iz Kazanja je ovog leta napravila određene korekcije u sastavu.  Srpski košarkaš smatra da će tim biti konkurentan u svim takmičenjima i nada se da će pomoći svom klubu da bude još uspešniji.

-Zaista sam zadovoljan kako nam tim izgleda. Nas nekoliko smo ostali, a dobili smo izuzetno dobra pojačanja, kako strance, tako i domaće igrače. Verujem da imamo tim koji može daleko da dogura i mislim da ćemo biti jako zanimljivi za gledanje. Ja lično očekujem da još više unapredim igru u odnosu na prošlu godinu i da sa Uniksom napravim dobre rezultate –  zaključio je Anđušić.

Anđušić je u prethodnoj sezoni bio sedmi strelac VTB lige sa prosekom od 16 poena po utakmici. Učestvovao je na Ol-star manifestaciji u Sočiju. Sezonu je počeo u Parmi, da bi u februaru mesecu prešao u Uniks, protiv koga je prethodno odigrao jednu od najboljih partija sa čak 40 ubačenih poena i indeksom korisnosti od 46.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter