1
Evrobasket 2022

ACO PETROVIĆ: Ništa ne obećavamo, vaterpolisti me napunili adrenalinom

Objavljeno: 31.07.17 u 22:50

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović rekao je danas da neće davati obećanja pred Evropsko prvenstvo i dodao da njegovu ekipu očekuje mnogo teži posao nego na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

– Mi vam ništa obećati nećemo, osim da ćemo 1. septembra u 14.00 krenuti u avanturu koja se zove Evropsko prvenstvo i da ćemo biti mentalno i fizički spremni. Dokle će nas ta avantura dovesti, videćemo. Nijednu reprezentaciju na svetu ne bih menjao za ovu i veoma sam ponosan što ću biti selektor ove reprezentacije – rekao je Petrović, prenosi Hina.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske okupila se danas u Zagrebu, a od sutra će u Svetom Martinu početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje se održava od 31. avgusta do 17. septembra.

Hrvatska u prvom delu EP igra u Grupi C u Klužu sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Španije i Češke.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je u subotu osvojila titulu šampiona sveta i godinama je redovni osvajač medalja, dok Hrvatska na košarkašku medalju čeka još od EP 1995. kada je selektor takođe bio Aco Petrović.

– Ako su protivnik s kojima su vaterpolisti završili Mađari, a mi s njima počinjemo, pa neka to bude ta karika – rekao je Petrović.

Zlatna medalja vaterpolista Hrvatske u Budimpešti, na kojem je je još jednom čestitao igračima i selektoru Ivici Tucku, inspirisao je Petrovića.

– Poslednje tri utakmice koje sam pratio maksimalno su me napunile adrenalinom, iako sam bio 400 kilometara od Budimpešte. Svaka čast na onome što su uradili, jer su to uradili protiv najjačih mogućih protivnika i na neverovatno dominantan način. Nadam se da će i u nama dodatno zaiskriti sada kada počinjemo s pripremama – rekao je Petrović.

On je rekao da njegova ekipa ‘malo kasni’ s pripremama u odnosu na većinu reprezentacija, ali da smatra da ima dovoljno vremena da ‘uhvati dobar formu’.

– Ne očekujte od nas čuda u prvih 15 dana, jer čuda biti neće, ona se ne dogadjaju. Ako mislite da će nakon šest radnih dana Hrvatska izgledati kao što je izgledala u Riju, to nije moguće. Očekujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu – rekao je.

Najbolje četiri reprezentacije iz grupe izboriće mesto u nokaut fazu takmičenja koje će se igrati u Istanbulu. Zavisno od ishoda prve faze, Hrvatska bi u osmini finala EuroBasketa za protivnika mogla imati jednu od reprezentacija iz Grupe D u kojoj su Srbija, Rusija, Turska, Letonija, Belgija i Velika Britanija.

– Učinićemo sve da budemo spremni za grupu u Klužu. Smatram da ova ekipa ima moć da kroz dozirano igranje u grupi osigura što bolju poziciju pre ukrštanja. Ovde postoje dve nokaut utakmice: osmina finala, a ako prodjemo, i četvrtfinale. Očekuje nas teško takmičenje, puno teže nego što su Olimpijske igre. Tamo nakon grupe imaš jednu utakmicu da bi ušao u zonu medalja, a ovde imaš dve protiv potencijalno ekstremno teških protivnika, koji takodje žele medalju – rekao je Petrović.

U borbi za mesto medju 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na EP Petrović na raspolaganju ima 14 košarkaša: Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Dominik Mavra, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Filip Krušlin, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Dragan Bender, Tomislav Zubčić, Darko Planinić, Luka Žorić i Ivan Buva.

0
0

1 Komentara

  1. Молите Господа, Ацо Србине, да се не срећете са нама јер ћемо вас, као и увијек одрати…
    Напријед Србијо!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter