0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA OŠTRA PREMA FIBA: ‘Veliki Zvezdaši’, budite sad kreativni i ekspeditivni!

Objavljeno: 26.07.17 u 16:26

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem, a povodom slučaja „Gal Mekel“.

Saopštenje prenosimo bez izmena i u celosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost, ali i čelnike FIBA, da je u sredu 26.jula 2017. godine isplatio i poslednji deo duga izraelskom igraču Galu Mekelu.

Ovime je uklonjena i poslednja prepreka da se aktuelnom šampionu ABA i KLS lige, i jedinom predstavniku Srbije u Evroligi, ukloni zabrana angažovanja novih igrača (BAT) .

KK Crvena zvezda mts je još ranije upoznao srpsku javnost i košarkaške organe sa slučajem „Gal Mekel“ u kome je bilo mnogo nepravilnosti i nelogičnosti prilikom njegovog raskida ugovora sa Crvenom zvezdom i njegovim odlaskom u Makabi.

Organi FIBA ignorisali su sve činjenice koje smo naveli prilikom žalbe na ovaj slučaj, i presudili u korist igrača. Međutim, i kada je postignut dogovor oko dinamike isplate Galu Mekelu, koja je podrazumevala da nemamo nikakva ograničenja u dovođenju igrača (BAT) pojedinci iz FIBA koje sebe vole da nazivaju i „velikim Zvezdašima“ su koristeći svoje pozicije, učinili sve da nam još više otežaju položaj.

Zato, sada kada je formalno otklonjena i poslednja prepreka, obaveštavamo čelnike FIBA da isto tako, kao kada su nam uvodili BAT, budu kreativni i ekspeditivni, i nađu načina da nam uklone zabranu dovođenja igrača do kraja srede 26.jula 2017.godine.

KK Crvena zvezda mts nastavlja svoje aktivnosti u prelaznom roku, a o narednim koracima javnost će biti obaveštena u narednom periodu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter