2
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ BESAN: FIBA želi velesilu Moldaviju!

Objavljeno: 24.07.17 u 13:03

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Aleksandar Saša Đorđević govorio je za hrvatske medije o FBA prozorima, ali pre svega otkazima reprezentativaca i to onih mladih.

Naime, Srbija se suočila sa tim da 28 igrača ne želi ovog leta da igra za nacionalni tim, neki otkazi su opravdani, ali je većina glupih i neopravdanih. Evo šta je za portal  ‘Germanijak‘ rekao selektor Srbije Aleksadnar Đorđević.

– Da vidiš kakve su to poruke, kakvi su to razlozi… Da ne poveruješ. Dvojica su se pojavila na prvom treningu selekcije, pa su onda kazali: ’Ma ne, ipak ne bismo’. Neki su kazali da baš sad i ne bi igrali za univerzitetsku selekciju, ali da su spremni da igraju one kvalifikacione utakmice za A selekciju bez NBA igrača. Sve nam je to FIBA priuštila s onim svojim ’prozorima’. Njihova mi je ideja otprilike jasna, ali… Sad će se okupljati B ili čak C selekcije reprezentacija za te kvalifikacione utakmice, a – prema ovome što se sad dogodilo – ja ću kao selektor morati da potpisujemi pozive igračima koji nisu zaslužili da obuku dres nacionalnog tima. Kakvog to ima smisla?! – rekao je Đorđević.

Selektor ‘orlova’ se osvrnuo na ‘prozore’ koji će dovesti do toga da Velika Britanija, Moldavija i Gruzija budu velesile.

– Tačno, ali me druge reprezentacije na kraju ne zanimaju. I ne želim da se poredim s drugim reprezentacijama. FIBA će ovim potezom ozbiljno da naruši hijerarhiju unutar evropske košarke. Radiš, krvariš, osvojiš medalju da nekom takmičenju, teškom mukom dođeš do poštovanja. I, šta se sad dogodilo? Neka, recimo, Gruzija ili Velika Britanija, koje nemaju toliko NBA igrača, ali imaju dobre reprezentacije koje su dugo zajedno, uredno te pobede u kvalifikacijama i sve što si sticao se u trenutku sruši. Još se ne zna ni hoće li i igrači iz Evrolige i Evrokupa uopšte moći da igraju. Eto načina da se Moldavija napravi košarkaškom velesilom – istakao je Đorđević.

Na kraju i priča oko menadžera koji sastavljaju reprezentacije.

– U krajnjoj liniji i ja sam za to da igra ko hoće, ali neka barem oni koji ne žele da igraju za reprezentaciju imaju toliko hrabrosti i poštenja da kažu: ’Ne da mi se, ne želim, draže mi je da se kupam u moru i pecam’, pa neka to onda objašnjavaju javnosti, a ne da stalno izmišljaju nešto, sakrivaju se i traže alibije. Nije istina da NBA klub može bilo šta da ti zabrani, oni ti mogu da sugerišu, predlože, a na igraču je da sam donese odluku. Klub je rekao ovo, menadžer je rekao ono, nemam klub i tražim ga… Imam prošlogodišnji slučaj Marjanovićevog otkaza dan pre početka priprema, bolje je da se ne prisećam toga. Imam osećaj da menadžeri manipulišu igračima kako žele – jednog će da maknu iz reprezentacije da otvore mesto drugom, tog će drugog iduće godine da maknu da bi prostor dobio treći… Da nije tragično, bilo bi smešno – zaključio je Sale Nacionale.

0
0

2 Komentara

  1. A zaboravio si kako ti nisi došao u reprezentaciju kad si najpotrebniji bio. Ja neznam dali ovi ljudi imaju kompletno amneziju ali ja se toga dobro sećam i odgovor ti je bio umor( od španske lige) i to se sad gospodine vraća sve i bilo bi ti bolje da ćutiš . A daleko od toga da ja hoću ove balvane da opravdava što se nisu odazvali, samo da te podsetimo nadmeno Aleksandre kako si ti radio i šta je karma.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter