0
Košarka

MALO SU ZAKASNILI SA ODLUKOM: Sakramento Kingsi se odrekli prava na Bodirogu

Objavljeno: 22.07.17 u 17:40

Kingsi su 1995. godine stekli pravo na Dejana Bodirogu koga su na NBA draftu u drugoj rundi izabrali kao 51. pika, a 22 godine nakon toga Sakramento se odrekao prava koja polaže na našeg bivšeg reprezentativca.

Ovu informaciju da Sakramento više ne polažu prava na Bodirogu objavio je američki novinar Kit Smit, inače dobro upućen u NBA dešavanja. Kada neki klub, u ovom slučaju Sakramento, stekne pravo izbora nekog košarkaša, to mu važi zauvek, odnosno dok ih se ne odrekne.

Bodiroga se nikada nije okušao u NBA ligi i sada su iz Sakramenta objavili da više „ne računaju na njega“, iako je karijeru završio pre 10 godina.

 

Dejan Bodiroga je nastupao za: Proleter, Zadar, Stefanel, Real Madrid, Panatinaikos, Barselonu i Lokomotiku Rim. Tri puta bio šampion Evrope, a dva puta MVP Fajnal-fora Evrolige.

Uz brojna druga priznanja bio je tri puta šampion Evrope, dva puta šampion sveta, a ima i srebro sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter