0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SE OPROSTILA OD GUDURIĆA: Reprezentativac Srbije potpisao za Fener u rekordnom transferu (FOTO)

Objavljeno: 14.07.17 u 19:29

Marko Gudurić potpisao je u petak četvorogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Evrope Fenerbahčeom.

Na ime ovog transfera, klub sa Malog Kalemegdana će prihodovati poovo rekordno obeštećenje od milion evra, uz 20 posto procenta od ukupne sume narednog transfera Gudurića iz Istanbula.

Marko je u Beograd stigao 2012. godine kao vrlo talentovan košarkaš iz rodnog Priboja. Još tokom takmičarske 2012/2013 godine povremeno je kao član mlađih selekcija Crvene zvezde, priključivan prvom timu crveno-belih, dok je standardno nastupao za seniorski tim FMP-a.

U prvi tim Crvene zvezde definitivno je priključen tokom leta 2015.godine (pošto je osvojio titulu prvaka Evrope sa reprezentacijom Srbije za igrače do 20 godina, gde je bio i igrač šampionata) i za dve sezone osvojio je duplu i triplu krunu sa crveno-belima.  U prethodnom periodu, nametnuo se kao jedan od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu u celoj Evropi, što je potvrđivao i odličnim igrama u Evroligi tokom dve sezone.

– KK Crvena zvezda mts želi puno sreće i uspeha Marku Guduriću u dresu novog kluba Fenerbahčea – stoji na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter