0
Evrobasket 2022

EVROLIGA SE OBRATILA FIBA: Ko hoće može da igra za reprezentaciju, ali nas sa terena oterati nećete!

Objavljeno: 08.07.17 u 15:05

Evroliga obratila se saopštenjem FIBA Evropi i tako pokušala da stavi do znanja krovnoj organizaciji da neće ulaziti u ‘rat’, jer ga nema i da neće voditi bitku protiv njenih takmičenja.

Evroliga je napravila četiri tačaka, a sva se odnose na odnos ‘elitnog takmičenja’ prema FIBA Evropi uz konstataciju da EKA neće nikome braniti da igra za svoj nacionalni tim i uvoditi neke sankcije.

PRVA TAČKA:

Evroliga i njeni klubovi su uvek podržavali nacionalne timove i takmičenja u kojima oni učestvuju. Nikada nismo branili da igrači iz našeg takmičenja igraju za svoju zemlju, niti ćemo to ikada raditi. Evroliga će prihvatiti poziv za svakog igača, a na njemu je da odluči želi li ili ne da se odazove. Evroliga nikada neće vršiti na igrače, trenere i sudije kao što to neki rade. Vidimo da se iz druge organizacije vrši pritisak pred Eurobasket 2017.

DRUGA TAČKA:

Evroliga neće tolerisati nikakav pritisak na njene igrače, trenere i sudije. Nije važno da li se radi o Evroligi, Evrokupu ili nacionalnim kontinentalnim ligama.

TREĆA TAČKA:

Evroliga neće menjati kalendar svojih takmičenja. Tradicija kaže da se takmičenje nikada nije zaustavljalo tokom novembra i februara, pa neće ni sada kada je FIBA uvela ‘prozore’. To što će se kalendari poklopiti krivac je samo FIBA i niko drugi. To krši sporazum FIBA i Evrolige potpisan 2004. godine. Evroliga se zalagala da nacionalni timovi tokom sezone igraju na svojoj teritoriji, ali naš plan 2010. godine nije prihvaćen.

ČETVRTA TAČKA:

Evroliga je više puta sarađivala sa FIBA u organizaciji nacionalnih takmičenja, što će činiti i u budućnosti. Ipak, Evroliga ne može da bude nema na viđeno da su njene sudije i kontrolori blokirani od strane FIBA. Sve to samo što su povezani sa našom organizacijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter