1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NOVI ODLAZAK SA MALOG KALEMEGDANA: Najtrofejniji igrač u istoriji Zvezde napustio crveno-bele

Objavljeno: 28.06.17 u 22:48

Posle Čarlsa Dženkinsa, Zvezda je danas ostala bez još jednog važnog igrača.

Kapiten kluba sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović se posle pet godina u Zvezdi i zvanično preselio u nemački Bamberg.

Mitrović je prošao lekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Nemačke, a crveno-belima će pripasti i obeštećenje od 220.000 evra.

KK Crvena zvezda mts želi ovom prilikom da se zahvali Mitroviću na svemu što je učinio u crveno-belom dresu: igrama, trofejima i ponašanju na parketu, i van njega, čime je na pravi način predstavljao klub, kao kapiten KK Crvena zvezda mts. Želimo puno sreće svom trofejnom kapitenu u novom klubu, ekipi nemačkog Bamberga, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Mitrović je leta 2012. stigao u Crvenu zvezdu iz vršačkog Hemofarma a sa Zvezdom je osvojio čak deset trofeja, čime je uz Branka Lazića postao najtrofejniji košarkaš u istoriji kluba. 

Sada već bivši kapiten je sa crveno-belima osvojio četiri Kupa Radivoja Koraća (2013, 2014, 2015. i 2017) i po tri domaća prvenstva i ABA lige (2014/15, 2015/16, 2016/17).

Zanimljivo je i to da je Mitrović prvi Zvezdin košarkaš u istoriji koji je postigao 30 poena na jednoj evroligaškoj utakmici. Bilo je to protiv Galatasaraja pre dve sezone u Istambulu. 

Pripremio: Branko Puzović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter