0
Evrobasket 2022

LEPE VESTI O ŽENSKOJ KOŠARCI: Srbija kandidat za organizaciju Eurobasketa 2019. godine

Objavljeno: 23.06.17 u 17:30

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović u subotu će, u Pragu, predstaviti kandidaturu naše zemlje za organizaciju narednog Evropskog prvenstva za košarkašice.

U danu kada su čelnici Košarkaškog saveza Srbije dočekali naše košarkašice, koje zbog rane eliminacije sa Evropskog prvenstva u Češkoj neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Španiji naredne godine, objavljeno je da će Srbija podneti kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine.

Odlična vest osim kandidature je da ukoliko bi KSS u jakoj konkurenciji dobio pravo da organizuje sledeći Eurobasket, Srbija bi kao šampion Evrope iz 2013. godine bila automatski i učesnik završnog turnira.

Kako se navodi, predsednik Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, iz ovog razloga ostali su u Pragu i posle eliminacije srpskog tima sa prvenstva u Ceškoj.

Konkurenti za organizaciju su Rusija, Letonija i Izrael.

Srbija i Crna Gora organizovale su sa uspehom Eurobasket 2005 u muškoj konkurenciji, tako da nema sumnje da bi i ovo bio događaj tog tipa.

Beograd će narednog proleća biti domaćin i Fajnal for turnira Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter