1
Košarka

NBA: Brutalan odgovor Klivlenda Voriorsima, Džejms pravi ‘ol star’ tim za napad na titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.17 u 12:23

Kada je prošle godine Kevin Durant stigao u Oukland, bilo je samo pitanje kojim skorom će ovaj tim stići do titule šampiona NBA lige. Da se to ne ponovi i naredne godine, Klivlend je spremio pravu bombu.

Vorirosi su do titule stigli više nego dominantno. Imali su 67 pobeda u ligaškom delu, da bi u plej-ofu „počistili“ Portland, Jutu i San Antonio, dok su Kavalirsi uspeli da „otkinu“ jedan trijumf.

To je naljutilo Lebrona Džejmsa, pa je sjajni košarkaš stavio ultimatum pred upravu Klivlenda – „Pojačajte tim ili odlazim!“.

A uprava kluba je krenula u tom pravcu. I čini se da je očekuje puno truda kako bi ostvarila ono što Džejms traži.

Naime, kako prenose američki mediji, Kavsi, koji su se u međuvremenu razišli sa Dejvidom Grifinom, generalnim menadžerom, po svaku cenu žele jednu od zvezda lige, Pola Džordža ili Džimija Batlera.

Batler je sigurnija opcija, ali teško da bi Klivlend sam mogao da odobrovolji Čikago da pristane na trejd. I to ne zato što Bulsi žele da zadrže Batlera, naprotiv, već neko vreme kruži priča kako je i Čikago voljan da se odrekne usluga sjajnog beka. Problem je cena, pošto Batler spada među superstarove, a Klivlend nema da ponudi ništa drugo dovoljno atraktivno sem nekog od trija Džejms – Lav – Irving.

Trejd Džejmsa, naravno, ne dolazi u obzir, dok je teško poverovati da bi Bulsi pristali da uzmu Lava, a da u drugom smeru pošalju Batlera. Potencijalna razmena Irving – Batler nije nešto što bi po svaku cenu treblao isključiti, ali je malo verovatna.

Tu se Kavsi oslanjaju na Finiks Sanse. Naime, Finiks ima četvrtog pika na draftu, a potreban im je jedan iskusan košarkaš od kog bi mladi mogli da uče, tako da se Lav uklapa u profil, pogotovo što je tim Finiksa tek u formiranju i očekuje se da izgled na duže dobije tek za dve godine.

Mada, pitanje je da li baš toliko žele Lava, da su spremni da se odreknu četvrtog pika.

Ukoliko propadne priča sa Batlerom, Kavalirsi su spremni da rizikuju sa Polom Džordžom, koji ne uspeva da se vrati u staru formu od kako je doživeo lom noge, pa Indijana namerava da, dok još može, izvuče nešto za uzvrat i pokuša da na draftu pronađe zamenu za dosadašnju zvezdu. Mada Džordž više želi u Los Anđeles i Lejkerse…

U svakom slučaju, ukoliko Kavsi uspeju u svojoj nameri, ostale ekipe sa Istoka bi mogle već da se spremaju za sezonu 2018/19, pošto je jedino pitanje koje se postavlja sa kojom razlikom u proseku će ionako dominantni Klivlend dobijati sve pred sobom, jer teško je poverovati da bi neko mogao da zaustavi trio Kajri Irving – Pol Džordž – Lebron Džejms.

(Youtube/NBA Reel)

O verziji sa Batlerom da ne pričamo…

(Youtube/NBA)

 

0
0

1 Komentara

  1. Bullsi se vracaju u top, igrace sa Vejdom, Lebronom i Batlerom, pojacace Bullse jos jednim igracem samo nije procurila informacija koji je jos jedan bolji igrac koji ce doci. Batler ne ide, a LeBron ne ostaje u Klivlendu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter