0
Košarka

EP ZA ŽENE: Oslabljene Srpkinje eliminisane, neće braniti pehar

Objavljeno: 20.06.17 u 20:26

Košarkašice Srbije su Evropsko prvenstvo završile u osmini finala.

Izabranicama Stevana Karadžića je na put stala Letonija koja je pobedila rezultatom 75:70 (24:12, 10:20, 19:19, 22:19).

Letonke su krenule veoma silovito od samog početka, naše reprezentativke se u uvodnim miuntima nisu snašle, pa je prednost rivalki bila sve ubedljivija. Ubrzo je razlika bila na dve cifre, a prvi kvartal je završen sa rezultatom 24:10. Već tada se videlo da će Srpkinje imati težak posao u pragu da se domognu četvrtfinala.

Ali ipak, naše košarkašice su se uzdigle u nastavku duela i usepele da već do kraja prvog poluvremena uđu u rezultatski ritam koje su diktirale Letonke. U trećoj četvrtini je usledio preokret Srbije, činilo se da naše reprezentativke imaju psihološku prednost koja će rešiti pitanje pobednika, ali nije bilo tako.

Usledio je novi pad u poslednjoj deonici. Sve sumnje u pitanje pobednika je otklonila Krastina trojkom na minut do kraja kada je donela Letoniji vođstvo od šest poena.

Najbolja je u pobedničkom timu bila Kristine Vitola sa 19 poena, dok je Anete Šteinberga ubacila 18, a Krastina 13. U našem nacionalnom timu je najbolji učinak imala Tamara Radočaj koja je postigla 14 poena, dok je Jelena Milovanović dodala 13.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter