10
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ JE ODABRAO: Dosta iznenađenja, najveće stiže iz NBA, ali i iz FMP-a!

Objavljeno: 19.06.17 u 10:11

Kako je i najavljeno, danas je organizovana konferencija za novinare selektora Srbije povodom šireg spiska igrača za Evropsko prvenstvo.
Aleksandar Đorđević je uvrstio 25 igrača koji će se boriti za mesta koja vode na Eurobasket.

Očekivano, jedno dobro poznato imee je izostavljeno. Stefan Marković je posle srebra u Riju odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru, a promenu odluke nisu uspela da izmame ni višemesečna ubeđivanja. Nemanja Bjelica je najevće iznenađenje ovog spisak, očekivalo se da zbog povrede stopala koju je doživeo krajem marta i dugog procesa oporavka posle operacije ne bude među pozvanim igračima. Još uvek je neizvesno da li će moći da se pridruži svojim saigračima u nacionalnom timu.

Na spisku se nalaze dva NBA igrača, ‘povratnik’ u nacionalni tim Boban Marjanović, kao i Nikola Jokić, ali je neizvesno da li ćemo imati priliku da gledamo na Eurobasketu popularnog ‘Džokera’. Marjanović je izrazio želju da ponovo obuče nacionalni dres nakon prošlog leta kada je zbog obaveza u NBA morao da preskoči Olimpijske igre.

Po mišljenju mnogih, zasluženo će u nacionalnom timu debitovati Branko Lazić. Jedan od najboljih pojedinaca u sezoni u kojoj je Crvena zvezda igrala dobro u Evroligi i osvojila ‘tripletu’. Neki Lazića vide kao zamenu Stefana Markovića, ili ono što je kod Dude Ivkovića bio Ivan Paunić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]SPISAK: Miloš TEODOSIĆ, Stefan JOVIĆ, Nemanja NEDOVIĆ, Vasilije MICIĆ, Bogdan BOGDANOVIĆ, Dragan MILOSAVLJEVIĆ, Branko LAZIĆ, Marko GUDURIĆ, Nemanja DANGUBIĆ, Nikola KALINIĆ, Marko SIMONOVIĆ, Vladimir LUČIĆ, Milan MAČVAN, Stefan BIRČEVIĆ, Nemanja BJELICA, Miroslav RADULJICA, Ognjen KUZMIĆ, Vladimir ŠTIMAC, Boban MARJANOVIĆ, Nikola JOKIĆ, Nikola MILUTINOV, Ognjen JARAMAZ, Ognjen DOBRIĆ, Aleksa RADANOV, Dejan DAVIDOVAC.[/stextbox]

0
0

10 Komentara

  1. Teo, Jović, Nedovic, Bogdan, Milosavljevic ili Lazic – Kalinic, Simonovic – Mačvan, Birča, Raduljica, Boban, Kuzmić…. Prve rezerve : Jaramaz, Lučić, Milutinov …

    0
    0
    Odgovori
  2. 1-teo
    2-nedovic
    3-BOGdan BOGdanovic-KRALJ „IGRE“
    4-GAGI KAPITEN
    5-kalina
    6-LUCA KAPITEN
    7-MILAN MACVAN
    8-BRAT(d)ULJICA
    9-BIRCA BRAT
    10-BOBIsa
    11-JOKARA BRAT
    12-MILUTINOV BRAT

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter