0
Košarka

EUROBASKET ZA ŽENE: Jelena Milovanovć briljirala, ali grkinje slavile

Objavljeno: 16.06.17 u 21:56

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je porazom započela učešće na Evropskom prvenstvu.
Bolje od naših reprezentativki su bile Grkinje i slavile sa 69:60.

Reprezentativke Grčke su bolje počele duel i imale veoma dobru prednost tokom prve četvrtine, do poluvremena se su se Srpkinje delimično vratile ali nisu uspele da nadoknade zaostatak do pauze. Grčka je znala da iskoristi greške izabranica Stevana Karadžića, koje su prekasno zaigrale sa onom prepoznatljivom igrom. Drugo poluvreme su obeležili promašaji naših reprezentativki koje su imale priliku da se vrate u utakmicu, ali su grešile u ključnim momentima.

Aktuelne šampionke Evrope nisu igrale kao na prvenstvu gde ih je sa klupe predvodila Marina Maljković a iz igre Milica Dabović, pored njih dve tu nema ni Danijel Pejdž tako da je sitaucija u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji dosta drugačija.

Dva skoka je falilo Jeleni Milovanović za dabl-dabl pored 17 postignutih poena, 14 je ubacila Ana Dabović, Srpkinje igraju još sa Francuskom i Slovenijom a samo prvoplasirani tim iz grupe odlazi direktno dalje, dok u baraž idu drugoplasirani i trećeplasirani.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – GRČKA 60:69 (11:19, 19:16, 21:18, 9:16)

SRBIJA: Radočaj 0, Petrović 0 , Čađo 4, Krnjić 0, Jovanović 12, Milovanović 17, Mandić 0, Crvendakić 6, Skorić 7, Jovanović 2, Dabović 14.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter