0
Košarka

FOTO: STARSPORT

DOMINACIJA SRBA: Atraktivni Bogdan i Kalina doveli Fener na korak od titule, odlična partija Štimca (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.17 u 19:25

Košarkaši Fenerbahčea pobedom nad Bešiktašom i u drugoj utakmici rezultatom 83:74 poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa turskog prvenstva.

Čak 39 put u nizu Fenerbahče je ostvario pobedu na svom parketu i na taj način je oborio rekord koji je do sada držao Anadolu Efes.

Bešiktaš je relativno lako pao i u drugom meču, iako je maestralnu partiju pružio Vladimir Štimac, dabl-dablom uz 15 poena i 11 skokova.

Međutim, na drugoj strani raspoloženi su bili njegovi saigrači iz reprezentacije Srbije, pre svih Bogdan Bogdanović, koji je ubacio 19 poena i podelio sedam asistencija. Nikola Kalinić je postigao 15 koševa i imao šest skokova, te su njih dvojica odvukli ‘kanarince’ do velike pobede.

 

Gostujući sastav uspevao je da parira timu Željka Obradovića samo u prvom poluvremenu, već krajem druge i početkom treće deonice počela je da raste prednost Fenera i na par minuta pre kraja ona je iznosila čak i 15 poena viška.

Do kraja to je bilo rutinsko odrađivanje posla, pa će u sredu na terenu Bešiktaša biti prilika da Fener reši pitanje šampiona Turske ili će crno-beli iz Istanbula produžiti ovu finalnu seriju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter