0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PRVI KORAK CSKA KA TITULI: Šved ne može protiv De Koloa i Teodosića

Objavljeno: 08.06.17 u 21:02

U prvom meču finalne serije VTB lige je pobedio tim srpskog plejmejkera.
CSKA je rezultatom 94:88 slavio protiv Himkija.

Posle ne preterano efikasne prve četvrtine u kojoj je domaćin stekao prednost od pet poena, usledila je izuzetno dobra igra CSKA. Itudisovi puleni su se rastrčali po parketu i za 10 minuta drugog kvartala ubacili čak 33 poena, na šta je Himki uspeo da odgovori sa 25 ali i ne da smanji zaostatak.

Na ulasku u drugo poluvreme je domaći sastav imao dvocifrenu prednost, očekivalo se da će Himki napasti ozbiljnije i u tom delu meča pokušati da sebi stvori priliku za preokret, ali se to nije desilo. Još jednom su maestralno zaigrali domaći i pred poslednju deonicu imali vođstvo od 78:51. A onda, kada se čudilo da Himki nema šta da traži u ovoj utakmici, odlična igra gostiju koji su ubacili čak 37 poena za poslednjih 10 minuta, čak 21 više od CSKA u tom delu meča, ali su ‘Armejci’ slavili zahvaljujući boljoj igri u prethodnim četvrtinama.

Nando de Kolo je bio najbolji u timu pobednika sa 21 poenom, Antonov i Hajns su imali po 16, a Miloš Teodosić je upisao sedam poean i pet asistencija, najviše na utakmici. Na drugoj strani je Aleksej Šved postigao 18 poena, dok su Roulend i Zaitcev imali po 15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter