1
Košarka

VELIKI PREOKRET OLIMPIJAKOSA: Nikola Milutinov dominirao u velikom grčkom derbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 04.06.17 u 22:52

Košarkaši Olimpijakosa poveli su sa 2:1 u finalu grčkog plej-ofa pošto su u trećem susretu sa Panatinaikosom slavili rezultatom 64:62.

I ove godine u Grčkoj vodi se veliki okršaj dva najbolja kluba u istoriji tamošnje košarke. Olimpijakos i Panatinaikos jednostavno su ‘osuđeni’ na maratonske i neizvesne završnice, koja je večeras ponovo pripala crveno-belima iz Pireja.

Srpski predstavnik u tom ‘klasiku’ ove godine je Nikola Milutinov koji je večeras bio najbolji na parketu dvorane ‘Mira i prijateljstva’.

Bivši centar Partizana večeras je postigao 14 poena i uhvatio pet skokova i učestvovao je u velikom preokretu crveno-belih u poslednjih nekoliko minuta za trijumf od 64:62 (16:16, 20:17, 7:10, 21:19).

Panatinaikos je imao 10 poena prednosti u poslednjoj deonici, ali je ispustio tu zalihu pred ‘ludim’ i vatrenim navijačima Olija. Predvođeni Milutinovim, ali i Jorgosom Printezisom, strelcem 10 poena, Olimpijakos je došao do plus dva na 13 sekundi pre kraja.

Onda je najefikasniji igrač ‘zelenih’ Majk Džejms (16 poena), promašio čist zicer pod košem domaćih, a zatim je u sledećem napadu šutirao ‘nemoguću trojku’ i promašio, pa je Olimpijakos poveo sa 2:1 u seriji, koja se ponovo seli u OAKA arenu u Atini.

(Izvor: youtube / piraths12345)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter