2
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Hrvati pozvali brutalan tim, ne žele da im se ponovo dogodi ‘neka’ trojka (SPISAK)

Objavljeno: 01.06.17 u 22:08

Selektor Hrvatske Aco Petrović napravio je preliminarni spisak od 26 imena za pripreme pred Eurobasket koji se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Finskoj, Rumuniji, Izraelu i Turskoj.

Na spisku su svi NBA igrači, čak i oni koji su istakli da će ovog leta radije igrati Letnju NBA ligu i pokušati da se izbore za dobar ugovor nego Eurobasket. Ipak, Aco Petrović je pozvao sve uključujući i te momke poput Marija Hezonje, Ivana Zubca i Dragana Bendera.

– Koliko znam Letnja liga se ove godine završava do 22. jula. Znači to nije problem, ali treba videti šta kažu njihovi klubovi. Mi ćemo im poslati poziv, oni neka odluče, ako ne budu hteli, imamo šest NBA igrača koji će ih zameniti – rekao je Aco Petović, a preneo Eurohops uz dodatak pitanja oko Marija Hezonje koji je najavio da neće igrati za Hrvatsku.

– Voleo bih da ga vidim u 14 igrača za Eurobasket. Bio je tu prošle godine na Olimpijskim igrama, pokrivao je dve pozicije i bio sam prezadovoljan. Ipak, ne možemo da ignorišemo to da je imao frustrirajuću sezonu iza sebe u Orlandu. Pozvao sam ga, možda promeni mišljenje.

Evo 26 igrača koji su se našli na spisku iskusnog stručnjaka, to su: Roko Leni Ukić (AEK), Marko Popović (Fuelabrada), Toni Katić (Cedevita), Domnik Marva (Karpoš), Luka Babić (Cedevita), Krunoslav Simon (Olimpik Milano), Mario Hezonja (Orladno), Bojan Bogdanović (Vašington), Domagoj Bošnjak (Cibona), Ivan Ramljak (Zadar), Filip Krušlin (Cedevita), Marko Tomas (Cedevita), MArio Božić (Cibona), Nik Slavica, Dario Šarić (Filadelfija), Dragan Bender (Finiks), Tomislav Zubčić (Nižnji), Hrvoje Perić (Venecija), Damjan Rudež (Orlando), Miro Bilan (Cedevita), Darko Planinić (Gran Kanarija), Ante Žižić (Darušafaka), Ivica Zubac (Lejkersi), Luka Žorić (Cibona), Ivan Buva (Bilbao) i Josip Sobin (Anvil).

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter