0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

VTB I TBL: Marković po navici dobar, Štimac upisao dabl-dabl (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.17 u 21:52

Himki je pobedom nad Zenitom izjednačio rezultat u seriji, dok je ekipa Bešiktaša pobedom nad Anadolu Efesom povećala svoje vođstvo na 2:0.

Ekipa Duška Ivanovića pobedila je Zenit drugi put u tri dana slavila je rezultatom 73:71.

Aleksej Šved je ponovo bio najefikasniji u ekipi Himkija- za samo 28 minuta igre postigao je 33 poena (3/8 za dva, 5/12 za tri), a uz njega je još samo Vjačeslav Zjalcev bio dvocifren sa 12 poena.

Srpski internacionalac Stefan Marković postigao je 10 poena i ostvario 7 skokova u porazu Zenita, a najefikasniji igrač gostujuće ekipe Sergej Karasev koji je postigao 22 poena.

Odlučujuća utakmica u kojoj će pasti odluka o drugom finalisti plej-ofa VTB lige igra se u nedelju.

Bešiktaš je drugu utakmicu polufinalne serije rešio u svoju korist rezultatom 74:72 (17:18, 20:13, 17:20, 20:21) i to zahvaljujući poenima Di Džej Strouberija tri sekunde pre kraja.

Strouberi je bio najefikasniji u prvom meču, večeras je izrastao u junaka, a utakmicu je završio sa 18 postignutih poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majkl Tompson sa 20 poena, naš Vladimir Štimac je upisao dabl-dabl sa 10 poena i isto toliko skokova.

U timu Anadolu Efesa dominirao je Džejson Grejndžer sa 22 poena, a pratio ga je Brajant Danston sa 12 poena i 7 skokova.

Treći meč na programu je u subotu, a Bešiktaš će imati priliku da izbori plasman u finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter