0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

DANILOVIĆ SKEPTIČAN: Evo šta je predsednik KSS rekao o Jokiću i Eurobasketu…

Objavljeno: 31.05.17 u 22:10

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović bio je danas specijalni gost na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, gde je održao predavanje.

Odgovarajući na pitanja studenata, prokometarisao je i situaciju oko Nikole Jokića, koji još nije odlučio da li će igrati na Evrobasketu.

– Nećemo biti srećni ako odluči da ne igra na Evropskom prvenstvu, ali ga zbog toga ne treba razapinjati. Taj momak treba još deset godina da igra za Srbiju. Zato treba poštovati njegovu odluku i razumeti zahteve njegovog kluba koji mu sprema novi i bogatiji ugovor – poručio je Danilović.

Nikola Jokić je ovu NBA sezonu okončao sa 16,7 poena, 9,7 skokova, 4,9 asistencije i po 0,8 blokada i osvojenih lopti po meču, uz procenat šuta iz igre od 57,8%.

Evropsko prvenstvo 2017. trajaće  od 31. avgusta do 17. septembra. Zajedničkim snagama ga organizuju Finska, Izrael, Rumunija i Turska, a na njemu će učestvovati 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Srbija će se u prvoj fazi, u Istanbulu, nadmetati u grupi D sa Letonijom, Rusijom, Turskom, Velikom Britanijom i Belgijom.

Četiri najbolja tima iz svake grupe proći će dalje u nokaut fazu, a da li će mladi Jokić biti deo tog putovanja saznaće se kad NBA zvezda donese odluku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter