0
Košarka

NBA: Repriza velikog finala iz prethodne dve godine, Golden Stejt sprema osvetu Kavsima (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.17 u 09:03

Poznati su finalisti NBa lige za 2017. godinu, a to su ekipe Golden Stejta i Klivlenda, serija počinje 2. juna, a Voriorsi imaju prednost domaćeg tima.

Čeka nas repreiza finala iz 2015. i 2016. godine. Ponovo će koplja u borbi za najvredniji trofej ukrstiti ekipe Klivlenda i Golden Stejta. Rezultat u trijumfima je 1:1, mada se čini da su Kavsi sada dužnici Voriorsima, jer prošle godine je malo ko očekivao da tim iz Ohaja može do titule.

I ove godine je Golden Stejt favorit na papiru. Bio je bolje plasirani tim u ligaškom delu sezone, a i kroz plej-of se prošetao do velikog finala. Sa druge strane Klivlend nije imao ništa trnovitiji put do poslednjeg stepenika, ali je tek jutros izborio veliko finale pobedom nad Bostonom na u gostima 135:102 za ukupnih 4-1 u seriji.

Da će Kavsi do nogu potući Seltikse bilo je jasno već posle prve četvrtine u kojoj su Lebron i drugari sipali 43 poena, a primili svega 27. Kraj je odsviran u trećem periodu koji je Kavsima pripao velikih 34:17.

(Izvor: YouTube/Rapid Highlights)

Najefikasniji kod pobednika bio je Lebron Džejms sa 35 poena, osam skokova i osam asistencija. Irving je dodao 24 poena i sedam asistencija, a Lav dabl-dabl učinak od 15 poena i 11 skokova. Kod Bostona je Bredli ubacio 23 poena, Grin 14, a Krovder 11 poena.

Finalna serija između Golden Stejta i Klivlenda kreće 2. juna, a Voriorsi imaju prednost domaćeg terena. Tim iz San Franciska je do sada osvjao četiri trofeja, a ekipa iz Ohaja samo jedan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter