0
Košarka

NBA: Raspucani Irving pokrenuo preokret i odveo Kavse na korak od velikog finala (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.17 u 09:05

Košarkaši Klivlend Kavalirsa poveli su sa 3:1 u finalnoj seriji istočne konferencije, pošto su u četvrom susretu savladali Boston Seltikse sa 112:99.

Iako su igrali bez najboljeg igrača Ajzee Tomasa, Seltiksima je bio potreban ‘brejk’ kako bi stvari koliko-toliko vratili u svoje ruke, odnosno, vratili prednost domaćeg terena. Zato su i krenuli furiozno u ovaj meč i posle prvih 12 minuta imali vođstvo 10 poena.

Iznenađeni Kavalirsi nisu uspeli da odreaguju do kraja prvog poluvremena, pa je Boston pred nastavak meča imao istu zalihu i šansu da još jednom pobedom nad najboljim timom Istoka dodatno ‘zakuva’ ovu seriju.

Međutim, onda se upalila mašina, a taster je pritisnuo Kajri Irving. Od Lebrona Džejmsa u svakoj plej-of utakmici možemo očekivati oko 35 poena i on je svoju kvotu noćas ispunio (34 poena, šest asistencija i pet uhvaćenih lopti), a kada mu se pridruži superraspoloženi plejmejker Kavsa, oslabljeni Seltiksi mogli su sami da se sklone sa parketa.

Čak 40 poena ubacili su gostima u trećoj deonici, preokrenuvši rezultat, a u poslednjoj, daleko neefikasnijoj, Kavsi su samo dovršili posao i usput povećali razliku.

Najbolji na kraju je bio upravo Kajri Irving sa čak 42 poena, a solidan doprinos preokretu u ekipi Klivlenda dao je i Kevin Lav sa 17 poena i isto toliko skokova!

Boston je predvodio Ejveri Bredli sa 19 poena, 17 je imao Džoe Krauder, poen manje Al Horford, a Keli Olinik je meč završio sa 15 koševa.

(Izvor: youtube / Rapid Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter