0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BARTOMEU O PROŠIRENJU EVROLIGE: Ciljaju se veća tržišta, u igri i Britanci!

Objavljeno: 21.05.17 u 14:44

Prvi čovek Evrolige još jednom se osvrnuo na eventualno proširenje najelitnijeg evropskog takmičenja i istakao neke od najozbiljnijih kandidata za dodatna mesta.

Đordi Bartomeu trenutno boravi u Istanbulu gde se održava završnica Evrolige, a tamo je još jednom za medije potvrdio da namerava da takmičenje proširi sa trenutnih 16 učesnika.

Kao najozbiljnije kandidate za dodatna mesta u najelitnijem evropskog takmičenju Bartomeu je naveo Nemačku, Italiju ali što je zanimljivo i Britaniju, naravno uz klubove koji će nastupati u Evrokupu.

-Evroliga sa 16 klubova nije konačna. U bliskoj budućnosti želimo da povećamo broj učesnika na 18. To je svakako interes Evrolige. Ipak, to se neće naredne sezone sezone. Prioritet za nove učesnike su klubovi iz Francuske, Nemačke i Velika Britanija i klubovi koji će dobiti vizu kroz Evrokup. U Evroligi igraju najkvalitetniji timovi, a ne šampioni. U tom slučaju u takmičenju bismo imali nacionalne šampione. Za nas je bitna struktura kluba, sportski rezultati, kao i prisustvo publike na utakmicama. Naredne sezone će u Evroligi možda biti pet timova iz Španije, ali da sačekamo završetak šampionat- rekao je Bartomeu.

Što se tiče drugog po jačini takmičenja, Evrokupa, Španac je potvrdio da neće biti nikakvi izmena u formatu ovog takmičenja.

-U Evrokupu će i naredne sezone učestvovati 24 tima, a vratiće se klubovi iz Francuske, Grčke, Turske i Poljske. Darušafaka će igrati u Evrokupu- rekao je Bartomeu i za kraj još jedanput potvrdio da Evroliga čvrsto ostaje pri stavu da ne pušta igrača iz ovog takmičenja na reprezentativne akcije po novom kalendaru FIBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter