0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Razbijanje u finalu Istoka, Klivlend već spremio ‘metlu’ za Boston (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.17 u 09:05

Košarkaši Klivlenda slavili su ubedljiv trijumf i ‘brejk’ nad Boston Seltiksima u prvom meču finala istočne konferencije rezultatom 117:104.

– Mi smo šampioni – otprilike tako je glasila poruka koju je Klivlend poslao svim navijačima Bostona u prvoj utakmici dva velika rivala, baš kao što je Golden Stejt poručio San Antoniju u prva dva susreta finala Zapada.

Lebron i drugovi protutnjali su kroz TD Garden, jer su već u prvom poluvremenu došli do prednosti od 20+. Svežina je itekako bila na strani Kavalirsa, pošto su poslednji meč odigrali pre devet dana, a Boston je do pre samo dve noći muku mučio do sedme utakmice sa Vašingtonom.

U takvoj konstalaciji snaga, Ajzea Tomas je ‘umorno’ promašio prvih osam od deset svojih šuteva, a kada se koliko-toliko probudio, gosti su već daleko, daleko odmakli.

Na kraju laka pobeda Klivlenda, iako semafor to možda ne pokazuje, s obzirom da je noga sa papučice drastično spuštena u poslednjoj deonici.

Najbolji je ponovo bio ‘kralj’ Lebron Džejms sa 38 poena, a veoma dobru partiju pružio je Kevin Lav sa 32 ubačena poena. Kajri Irving nije morao previše da zapinje, pa je meč završio sa 11.

U domaćem taboru Džae Krauder i Ejveri Bredli su imali po 21 poen, dok je Ajzea Tomas ubacio 17 koševa i imao 10 asistencija.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter