0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – REBIĆ: Prelazak u Megu je bio pravi potez

Objavljeno: 18.05.17 u 23:35

Bio je smatran za jednog od najtalentovanijih plejmejkera u Srbiji, ali nije uspeo da se izbori za veću ulogu u timu Crvene zvezde. Sredinom decembra je napustio matični klub, nakon čega je postao član tima koji je iznedrio neke od aktuelnih i, po mnogim procenama budućih zvezda NBA lige, Nikolu Jokića i Radeta Zagorca. Bolja sredina za razvoj momka kom mnogi i dalje predviđaju veliku karijeru teško da je postojala, a toga je svestan i sam Nikola Rebić.

 Kako bi, iz ove perspektive, prokomentarisao odlazak iz Zvezde? Da li je bio pravi potez, da li ti je žao?

– Za Crvenu zvezdu me vežu lepe uspomene, trofeji, pobede, kao  i prijateljstva koja sam kroz četiri godine stekao, ali mislim da je bilo vreme za promenu sredine u nedostatku minuta na parketu. Izabrao sam Mega Leks, klub sa najboljom sredinom za razvoj mladih igrača. Na osnovu prethodnih par meseci pa sve do sad, pokazalo se da je bio pravi potez.

 U Zvezdi si igrao Evroligu, sa Megom FIBA Ligu šampiona, kako bi uporedio ova dva takmičenja?

– Mislim da je velika razlika u svim segmentima, od kvaliteta takmičenja do same organizacije. Na utakmicama u Evroligi hale su uvek pune, u Ligi šampiona nije bilo tako. Mada, i u njoj je ove godine bilo dobrih ekipa, poput Tenerifa, tima iz samog vrha ACB lige. Ovo je bila prva sezona Lige šampiona, mislim da će biti bolja iz godine u godinu.

 Da li si pratio bivši klub u Evroligi, i kako bi prokomentarisao Zvezdinu sezonu?

– Trudio sam se da ispratim što više mogu. Zvezda je sigurno odigrala odličnu sezonu u Evroligi, ostao je žal jer se nisu plasirali u najboljih osam, iako su igrali izvanredno.

 Da li si pratio partije Nikole Jokića, kakav utisak su ostavile na tebe, i kakvi su komentari na njegove igre u svlačionici?

– Uspeo sam samo par utakmica da uhvatim na TV-u, ali sam svakog jutra obavezno gledao hajlajtse utakmice. Oduševljava me iz noći u noć, lakoća sa kojom igra protiv NBA zvezda je impresivna.

 Deo si jedne od najtalentovanijih ekipa u Evropi. Koliko tebi znači što imaš priliku da igraš u Megi?

– Sigurno mi dosta znači, svaki minut na parketu je dragocen, stičem neophodno iskustvo. Ove sezone mi je pomoglo to što sam imao momke sa kojima sam igrao u mladoj reprezentaciji pored sebe, pa sam se brzo uklopio u tim.

  Šta je cilj za ovu sezonu, i kakvi su ti planovi za budućnost?

– Cilj nam je da izborimo ABA ligu i za sledeću sezonu. Što se mene lično tiče, čeka me individualni rad na stvarima koje bi trebalo da popravim, a o tome šta će biti nakon leta ću znati više kad se završi Superliga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter