Odluka Evrolige da se igračima iz ovog takmičenja zabrani nastup za nacionalne selekcije u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo naišao je na negodovanja nacionalnih saveza.

Nakon protesta upućenog iz Španije, isto su učinili i Grci čija je tamošnja unija igrača izdala zvanično saopštenje u kojem je izraženo nezadovoljstvom ovom zabranom Evrolige.


-Članovi grčke košarkaške unije izražavaju svoje duboko nezadovoljstvo u vezi sa nedavnom izjavom Đordija Bertomeua u vezi sa obavezama igrača koji nastupaju u Evroligi. Razumemo njegovu želju da brani svoj projekat, ali nije sve u novcu. Reprezentacija je iznad svega i potpuno smo suprotnog mišljenja u odnosu na gostopodina Bertomeua. Saglasni smo sa Špancima koji nisu oklevali da kažu svoje mišljenje. Ovakve odluke treba da donose protagonisti sporta, dakle igrači, kao i federacije svake od zemalja- navodi se u saopštenju.

Nakon što su nogu najpre povukli oni najveći, sigurno da će se sve više Saveza ujediniti protiv ovakve odlukd i verovatno će do kraja morat da se nađe neko razumno rešenje.