5
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LOŠE VESTI: Košarkaši Crvene zvezde neće moći da igraju za reprezentaciju (FOTO)

Objavljeno: 16.05.17 u 00:24

Pored NBA ekipa, ni evroligaši neće dozvoliti svojim igračima da učestvuju u kvalifikacijama za Mundobasket.
To je potvrdio prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu.

U razgovoru za ‘Kadena Ser’ je Bertomeu izjavio da zbog rasporeda elitnog evropskog takmičenja, klubovi učesnici neće imati tu mogućnost da svoje igrače proslede nacionalnim timovima, a pogotovo što će se kalendari Evrolige i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini podudarati.

– Pozicije NBA i Evrolige odavno su poznate. Mi smo još pre godinu i po dana zajednički doneli odluku po tom pitanju, da klubovi iz Evrolige neće biti učesnici tog projekta (čitaj: Kvalifikacija za Mundobasket). Mi i dalje stojimo pri tom stavu. Diskutovali smo o tome, pričaćemo o tome i na završnom sastanku, kada budemo i definitivno odlučivali izgled kalendara za narednu sezonu, kazao je Španac.

Jedini ustupak koji će Bertomeu i njegove kolege moći da naprave, kako je Španac izjavio, jeste da se pomogne preko Evrokupa u smislu da se reguliše kalendar tog takmičenja.

Pored košarkaša Crvene zvezde, ovo bi praktično značilo da ni Nikola Kalinić, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, a i ostali srpski košarkaši u Evroligi ne bi bili na raspolaganju Aleksandru Đorđeviću.

FOTO: STARSPORT
0
0

5 Komentara

  1. Izabrali ste, pa sad uzivajte jer su klubovi potpisnici Evrolige sve to znali a ni jenu rec nikada i nikom pomenuli nisu. Zamislite da UEFA donese ovakvu odluku u fudbalu !? To je taj famozni kapitalisticki sport o kojem godinama prica i opominje legendarni Duci Simonovic a narod mu se smeje i jos ga ludim naziva.

    0
    0
    Odgovori
  2. Politika, politika, politika globalizacije…… Na sve strane …. Privatni novaci bogaćenje je u prvom planu a sve što ima veze sa državom mora da odumre i na kraju izumre….. Najveći biznis na svetu je sport u koji ulažu i preko koga se bogate prebogati pojedinci… Pa nije badava čak i Đoković počeo da gubi na takmičenjima jer su ga bogataši Zapada ucenili: hoćeš kod nas e, onda moraš biti naš i igrati po našim pravilima a ako ne onda idi na Zanzibir…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter