0
Košarka

‘POIGRAVANJE SA DECOM’: Dario Šarić objasnio kako je Nikola Jokić bez ‘letenja’ zaludeo celu NBA ligu (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.17 u 15:53

Nikola Jokić pokupio je mnoge simpatije u NBA ligi, a ravnodušan nije ostao ni hrvatski reprezentativac u dresu Filadelfije, Dario Šarić.

U intervjuu za SportKlub, hrvatski as je govorio i o našem Nikoli Jokiću i o njemu je imao samo reči hvale.

Šarić je istakao da će Srbin postati ogroman NBA igrač i to veoma brzo, a pojasnio je i kako bez ‘letenja’ zaluđuje NBA ligu.

Jokić je u svojoj drugoj sezoni prosečno beležio 16,7 poena uz 9,8 skokova, a posebno je bio impresivan tokom marta i aprila kada je imao prosek od skoro 20 poena uz 12 skokova i 6 asistencija. Sezonu je završio sa 39 dabl-dabl i šest tripl-dabl utakmica.

– Radi se o fantastičnom momku, sjajna porodica je oko njega, a što se tiče njegove košarke, fenomenalno je kako on igra. On sa nekim manjim atletskim sposobnostima – nema skok i ne leti, kako se kaže, zaluđuje praktično celu NBA ligu. Izgleda kao da igra sa decom. Ti neki njegovi potezi, njegova kretnja… – rekao je Šarić i nastavio:

– Teško mi je da nađem reč, neverovatno je kako igra, kako se kreće i želim mu uspeha u daljem radu. Vidi se da je fokusiran, da ima sve preduslove da bude veliki igrač i za sada to pokazuje u najlepšem svetlu – rekao je Šarić za ‘SportKlub’.

Jokić je ove sezone imao 16,7 poena i gotovo 10 skokova po meču, dok je Šarić u Filadelfiji imao 12,8 poena i 6,3 skokova po utakmici.

(Izvor: youtube / DownToBuck)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter