0
Košarka

NBA: Svako čuva domaći teren, Seltiksi ubedljivim trijumfom na korak od finala (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.17 u 09:10

U petoj utakmici polufinalne serije istočne konferencije NBA lige Boston je sa 123:101 savladao Vašington i tako poveo sa 3:2.

Ovu seriju od samog početka obeležavaju furiozni početci utakmica, i već od tada može se znati u kom će smeru ona otići. Izuzev prve, kada su Vizardski poveli ubedljivo, pa Seltiksi preokrenuli, i druge koja je dobijena u protužetku, svaka naredna dobijena je već ‘na startu’.

Tako je i noćas Boston serijom 16:0 stekao nedostižnu zalihu, od kog zaostatka se Vašingtom nije oporavio. A nije ni mogao, jer je kompletna njihova ekipa u prvom poluvremenu imala manje asistencija od jednog igrača ‘zelenih’ – da, to je ponovo bio Ajzea Tomas.

Omaleni plejmejker i vrsni šuter je poveo seriju trojki, a zatim asistirao, najviše Ejvoriju Bredliju, koji je meč završio sa 29 poena. Al Horford je imao 19, a po 18 su ubacili pomenuti Tomas i Džoe Krauder.

Na drugoj strani, Džon Vol je bio ‘ispod crte’ sa 21 poenom, isto kao i Bredli Bil, koji je ubacio 16 koševa.

Šesti meč u seriji igra se u subotu u prestonici SAD i tada će biti poznato ko će na megdan Klivlend Kavalirsima u finalu Istoka, odnosno, hoćemo li ponovo gledati sedmi meč u seriji.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter