1
AdmiralBet ABA Liga

(FOTO: STARSPORT)

TUŽAN KRAJ ILI: Gasi se dvostruki šampion Evrope

Objavljeno: 09.05.17 u 14:52

Jedan od najboljih klubova stare Jugoslavije i najtrofejniji košarkaški klub u Hrvatskoj uskoro bi mogao da nestane zbog nagomilanih finansijskih problema.

Dvostruki evropski šampion mogao bi da nestane. Tim koji je stvorio jednog Dražena Petrovića. Zagrpčani već dugi niz godina kubure sa finansijskim problemima, a po svemu sudeći sada im preti i stečaj. Dugovi su ogromni, a pare ne ležu na račun poverioca, rok je 22 dana.

– Želim da svim bivšim igračima i navijačima kluba kažem da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikom ništa nije plaćeno. Već dva meseca nas upozoravaju da ne ispunjavamo obaveze, ali od kluba ne dobijaju nikakav odgovor. Ako 90 dana ne platite nijednu ratu predstečajne nagodbe stiču se zakonski uslovi da se pokrene stečaj kluba, naravno ako nas neko od poverilaca prijavi – rekao je Aleksandar Petrović, a prenose ‘Večernje’.

Spas je na neki način ono što je Crvena zvezda uradila u Srbiji, to jest fuzija sa Zagrebom, a onda bi trebalo da se vrate samo dugovi koje ‘mravi’ imaju, a oni su daleko manji. Klub bi se zvao Zagreb Cibona Nova.

– Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza. Ali predstečajna nagodba je obuhvatila dug od 5.400.000 evra i sa potpisima poverilaca svela ga na 2.200.000 ili oko 30.000 evra mesečno – rekao je Petrović.

Zaključak je sledeći, a to je da bi se Cibona mogla ugasiti do 1. juna. Podsetimo, tim iz Zagreba je dva puta osvjao evropsku krunu, tri puta je bio šampion Jugoslavije i 18 puta prvak Hrvatske.

0
0

1 Komentara

  1. evo ovako je čoki htio napraviti sa partizanom i uzeti svu slavu to sad radi tedeši sa cedevitom da preuzmu cibonu.ali partizan je ime nije ko ovi cigani kji su ih ugasili isti ti koji je sad kupili za sicu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter