0
FIBA Liga šampiona

PROMENE U FIBA LIGI ŠAMPIONA: Smanjen broj klubova ali dupliran nagradni fond

Objavljeno: 08.05.17 u 20:00

Košarkaška Liga šampiona od naredne sezone pretrpeće određene promene, a jedno od uvedenih pravila odnosi se i na broj domaćih igrača u sastavu koje ekipe moraju da ispoštuju.

Za razliku od rethodne sezone u kojoj je usled naknadnog uključivanja ekipa koje su odustale od Evrokupa, među kojima je bio i Partizan, takmičenje brojalo 40 timova od naredne će taj broj biti smanjen na prvobitno planirana 32 kluba.

Direktan plasman u Ligu šampiona obezbediće 24 tima, dok će učešće kroz kvalifikacije obezbediti još njih osam. Zatim će 32 ekipe biti raspoređene u četiri grupe po osam timova od kojih će se iz svake po četiri najbolje ekipe plasirati u narednu fazu, dok će petoplasirani i šestoplasirani u FIBA Evrokup.

Mečevi osminefinala i četvrtfinala će se kao i ove sezone igrati u dve utakmice, a no šampionu će se ponovo odlučivati na fajnal-foru, koji će se održati od 4. do 6. maja.
Što se tiče nagradnog fonda on će drugoj sezoni takmičenja biti udvostručen i iznosiće tri miliona evra.

Takođe FIBA je usvojila i novi pravilnik po kome će svaka ekipa u ovom takmičenju morati da ima bar petoricu domaćih igrača u sastavu.

Grupna faza počinje od 10. oktobra i trajaće do 7. februara a videćemo ko će se od naših klubova odlućiti za učešće u naredno sezoni, prošle su to bili Partizan i Mega Leks.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter