2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

ZANIMLJIV OSVRT NA SRPSKU KOŠARKU: Smena vlasti u Srbiji označila je kraj dominacije Partizana! (FOTO)

Objavljeno: 04.05.17 u 17:27

Trofejni srpski stručnjak i legenda naše košarke, Dušan Duda Ivković, dao je zanimljiv intervju za list ‘Nedeljnik’.

Dušan Ivković dao je zanimljiv intervju za ‘Nedeljnik’ u kom je govorio o stanju u državi, ali i srpskoj košarci, te se u okviru toga dotakao i Partizana, koji je početkom ovog veka dominirao u klupskoj košarci. Danas je situacija potpuno obrnuta.

– Duško Vujošević je zaista bio jedini opozicionar u zemlji. Dule je sa jedne strane hrabar čovek i vanserijski trener, ali isto treba gledati objektivno – dok su na vlasti bili demokrate i Telekom je bio glavni sponzor Partizana. Promenila se vlast i promenili su se odnosi. Kada je došlo do smene vlasti, došao je kraj dominaciji Partizana – rekao je za ‘Nedeljnik’ Ivković.

– Da bi košarka održala kontinuitet, nama je potrebna jaka liga. Prošle i pretprošle godine nama je otišlo tridesetak najtalentovanijih igrača – što u Evropu, što van nje – starosti od 13 do 16 godina. A nije reč o tome da odlaze negde gde će bolje da uče košarku, nego tamo gde će njihove porodice da žive bolje. Nekada je u ova zemlja u vreme komunizma imala najjaču ligu u Evropi. Mislim da ne postoji nijedna koja je slabija. Sada je našim igračima san da igraju po Bugarskoj, Ruminiji ili Makedoniji gde se potucaju za mizeran novac – istakao je Duda.

FOTO: STARSPORT

Ivković je govorio i o svojoj karijeri, odnosno, mogućnosti koja mu se ukazala, ali je nije iskoristio – da se okuša u NBA ligi kao trener.

– Možda mi je zasmetalo što nisam radio u nekom italijanskom ili španskom klubu. Ja sam 2002. godine bio vrlo blizu da potpišem ugovor sa Denverom. Menadžeri su mi govorili da je gotovo, ali sam tada otišao u CSKA. Tokom tri godine trener napravi sistem i to da neke rezultate. Posle mog rada su uvek ostajali stabilni temelji. Dođe vreme kada trener treba da ode, jer upozna i druge stvari koje se tiču same organizacije – rekao je Ivković.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter