0
Košarka

NBA: Leri Bird napustio Indijanu

Objavljeno: 01.05.17 u 21:47

Legenda NBA lige Leri Bird podneo je danas ostavku na mesto predsednika košarkaških operacija Indijane, rekavši da je vreme da se bavi nečim drugim.

– Mislim da je vreme da odem. To nema nikakve veze sa mojim zdravstvenim stanjem, niti sa našim timom. Imam 60 godina i želim da radim i neke druge stvari osim košarke – rekao je Bird, preneli su američki mediji.

Legendarni košarkaš Boston Seltiksa dodao je da će ostati savetnik u Indijani i da će obavljati posao skauta.
 
To je drugi put u poslednjih pet godina da je Bird otišao iz kluba, pošto je 2000. godine napustio klub kao trener. Generalni direktor Kevin Pričard zameniće Birda u donošenju važnih odluka u klubu.

– Volim Pejserse, odrastao sam sa njima i divio sam im se od malena. Zahvalan sam navijačima na podršci i vlasniku za mnogo godina odanosti i što mi je dozvolio da ostanem u klubu u različitim ulogama – naveo je Bird.

Bird je član Kuće slavnih i jedina je u istoriji NBA lige koji je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP), najboljeg trenera godine i nagradu za najboljeg izvršnog direktora godine.

Kao igrač osvojio je tri šampionska prstena sa Bostonom i tri MVP nagrade, dok je kao trener predvodio Indijanu do tri uzastopna finala konferencija i jednog plasmana u veliko finale. Kao predsednik kluba oformio je tim koji je igrao u tri finala Istočne konferencije.

U „ruki“ trenerskoj sezoni imenovan je za najboljeg trenera lige, u sezoni 1997-1998.

On je najveći trag ostavio kao igrač. Trenutno je 37. na večnoj listi strelaca sa 21.791 poenom, a 59. je na listi sa 8.974 skoka. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju sa „drim timom“ 1992. godine. Njegov dres sa brojem 33 Seltiksi su povukli iz upotrebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter