0
AdmiralBet ABA Liga

DAN VELIKE SREĆE ALI I TUGE ZA CRNO-BELE: Današnji datum obeležile dve značajne trojke u istoriji Partizana (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.17 u 13:55

Istoriju kšarkaškog kluba Partizan ispisivale su mngoe trojke, od kojih je svakako najčuvenija i najznačajnija ona Saleta Đorđevića za titulu šampiona Evrope. Ipak 25. april ostaće upamćen po onima iz duela sa zagrebačkim timovima.

Pre tačno sedam godina Dušan Kecman je trojkom sa svoje polovine, u finalu ABA lige odigranom u Zagrebu doneo crno-belima peti po redu četvrti po redu šampionski prsten.

Izvor:Youtube/mathmos

Svi znamo kako je išao tok ove može se reći najuzbudljivije utakmice u novijoj istoriji Partizana, a trojka je došla kao šlag na jednu neverovatnu sezonu tadašnjeg srpskog šampiona i uvertira za fajnal for Evrolige u Parizu.

Ipak današnji datum budii i jednu od najbolijih uspomena u „Grobarima“, a reč je o ono trojci Nolana Smita takođe uz zvuke sirene, u polufinalu regionalnog takmičenja 2014. godine, odigranom u „Kombank areni“.

Izvor:Youtube/ABA Liga

Onako kako je Kecmanova trojka najavila vrhunac jedne ere košarkaškog kluba Partizan, tako je ova Smitova trojka označila njen kraj. Crno-beli iako s te sezone odbranili titulu šampiona Srbije po prvi put posle deceniju ipo ostali bez Evrolige, a ubrzo su usledile brojne promene u klubu koji je i dalje na putu oporavka.

Ipak sve je to deo sporta pobede i porazi, radost i tuga. Nema sumnje da ćemo u budućnosti videti neku novu njihovu trojku, koja će označiti i povratak na staze stare slave.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter