0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

OVO ĆE BITI PRAZNIK KOŠARKE: Zvezda Niksa potvrdila učešće, čeka se Jokić za derbi u grupi D Eurobasketa! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.17 u 20:50

Za razliku od kvalifikacija za Olimpijske igre kada nije nastupao u Beogradu, Letonac će na Evropskom prvenstvu predvoditi svoju reprezentaciju.
Kristaps Porzingis je danas i zvanično obradovao svoju naciju, posle dva leta u kojima nije mogao da pomogne reprezentativnim saigračima, nastupaće na Eurobasketu.

Letonija se nalazi u grupi D, gde je i naša reprezentacija tako da će već u početnoj fazi zvezda NBA lige igrati protiv svetskog i olimpijskog vicešampiona. Učešće Nikole Jokića na Eurobasketu se zakomplikovalo te se još uvek ne zna da li će igrač Denver Nagetsa igrati na prvenstvu Evrope. Ukoliko bi se to desilo, duel Srbije i Letonije bi bio praznik za oči svih ljubitelja igre pod obručima.

Srbija i Letonija će igrati u Istanbulu u prvoj rundi grupne faze, pored Porzingisa za Letonce bi trebalo da nastupaju i braća Bertans, veliko pojačanje za tu selekciju bi bio Davis koji je nekada nastupao u Partizanu a danas brani boje San Antonio Sparsa. I Davis Bertans je poput Kristapsa Porzingisa propustio kvalifikacije za Olimpijske igre u prestonici Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter