0
Košarka

NBA: Vestbruk odgovorio ‘bradi’, Boston oslabljenom Čikagu, Pol preokrenuo seriju za Kliperse (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.17 u 09:27

Odigrana su još tri vrlo zanimljiva meča NBA plej-ofa, u kojima definitivno neće biti ‘metle’, kao što je veče ranije možda najavio Klivlend protiv Indijane.

Čikago je bio veliki favorit da posle 2:0 iz prva dva meča i ‘poljuljanog’ najboljeg igrača Seltiksa Ajzee Tomasa usled gubitka sestre, rutinski privede seriju kraju, ali je povreda prvog plejmejkera Bulsa Radžona Ronda mnogo toga promenila.

Neprepoznatljivi Čikago je noćas od samog starta gubio i početkom druge četvrtine već imao zaostatak od 20 poena, ali je do kraja poluvremena potpuno vratio u utakmicu. Ipak, to je samo bio posledni trzaj, pošto je Boston ponovo preuzeo kontrolu meča i do kraja rutinski slavio sa 104:87 i smanjenje serije na 2:1.

Biće ovo možda i najzanimljivija serija do kraja, možda čak i sedme utakmice, videćemo.

(Izvor: youtube / Rapid Highlights)

Derbi se igrao između Oklahome i Hjustona. Posle dve vrlo tesne pobede ‘raketa’ na svom terenu, bilo je vreme da odgovore Vestbruk i ‘gromovnici’. I uspeli su. Najbolji igrač Oklahome konačno je imao podršku svojih saigrača, što je nedostajalo u prethodne dve utakmice.

Vestbruk je imao 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a pratio ga je Tadž Gibson sa 20, Andre Robertson i Viktor Oladipo sa po 12 koševa.

U gostujućem taboru Džejms ‘brada’ Harden imao je čak 44 poena, Lu Vilijams 22, a Rajan Anderson 18.

(Izvor: youtube / Rapid Highlights)

U još jednom neizvesnom finišu Los Anđeles Klipersi su uspeli da prebace ‘stotku’ protiv četvrte najbolje odbrane lige, Jute Džez, i preokrenu seriju u svoju korist, vrativši ‘brejk’ pobedom od 111:106.

Kris Pol je ponovo predvodio svoj tim na pravi način sa 34 poena i 10 asistencija.

Blejk Grifin je u meč ušao sa 11 poena za 18 minuta, ali je tada doživeo povredu zbog koje se više nije vraćao na parket. U pitanju je povreda palca na desnoj nozi i za sada nije poznato koliko je ozbiljna, kao i kada će se gorostasni krilni centar vratiti na parket.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, PLEJ-OF

Istok – četvrtfinale:

Boston – Čikago 104:87 (1-2)
Vašington – Atlanta (2-0)

Klivlend – Indijana (3-0)
Toronto – Milvoki (1-2)

Zapad – četvrtfinale:

Golden Stejt – Portland (2-0)
Hjuston – Oklahoma 115:113 (2-1)

San Antonio – Memfis (2-1)
LA Klipers – Juta 111:106 (2-1)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter