0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

NEMAJU PROBLEM KAO MI: Najveća zvezda rivala Srbije potvrdila nastup na Eurobasketu!

Objavljeno: 18.04.17 u 16:20

Dok je naša reprezentacija suočena sa najverovatnijim izostankom Nikole Jokića sa narednog evropskog šampionata, Letonci neće imati taj problem.

Košarkaš Njujork Niksa, Kristaps Prozingis, potvrdio je da će je voljan da ovog leta pomogne nacionalnom timu na Eurobasketu i da će se rado odazvati pozivu selektora.

Leteći Letonac za zvanični sajt FIBA navodi da se unapred raduje nastupu na evropskom šampionatu i duelima sa ekipama kao što su Srbija i Turska.

-Nalazimo se u teškoj i zanimljivoj grupi, sa jakim selekcijama kao što su Srbija i Turska, puni iskustva i znaju kako se pobeđuje na takvom turniru. Nemam nikakvu dilemu oko nastupa na Eurobasketu. Voleo bih da pomognem nacionalnom timu da se plasira u drugu fazu, za to će nam biti potrebna velika sreća- rekao je Prozingis.

Dok Niksi iza sebe imaju još jednu sezonu za zaborav, njihov krilni centar je beležio sjajne brojke i sezonu zavešio sa 18 poena, 7 skokova i 1,5 asistencija po utakmici.

Pored Srbije, Letonije i Turske u D grupi Evropskog prvenstva, igraće Velika Britanija, Belgija i Rusija.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter