0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

STIGLA POTVRDA: Ovaj NBA klub je zainteresovan za Teodosića

Objavljeno: 17.04.17 u 22:42

Iza Miloša Teodosića je sjajna sezona. Pored olimpijskog srebra, plejmejker reprezentacije Srbije obezbedio je plasman među osam najboljih ekipa, a njegove asistencije su se dva puta našle među 10 najboljih.

To je bio dovoljan razlog da Šon Marks, generalni menadžer Bruklin Netsa, Teodosića označi kao jednu od meta koje će skauti ovog tima gledati tokom narednog perioda.

On je na konferenciji za medije održanoj povodom planova Bruklina za nastupajuće leto otkrio da se Teodosić nalazi na listi želja ovog tima:

On je izvanredan košarkaš, istakao je Marks, kada je upitan da li se ime našeg pleja nalazi među razlozima iz kojih se ovaj tim okreće evropskom tržištu.

Podsećamo, Netsi su pre tri godine Boston Seltiksima dali tri prva pika na draftovima, da bi za uzvrat dobili Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija. Boston je prošao odlično i ukoliko pogode sa izborom na predstojećem NBA draftu, a zbog spomenutog trejda i Bruklinovog najgorog skora u ligi biraće prvi, napraviće tim koji će se sa Klivlendom ravnopravno (u najgorem slučaju) boriti za primat u konferenciji.

Upravo to je razlog iz kog je, na pitanje koje je prethodilo ovom o Milošu Teodosiću, Marks istakao da se Netsi okreću – Evropi.

A svakako će imati šta da se vidi, pošto sledi kako završnica Evrolige, tako i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine. Otuda i dodatno pojašnjenje:

– Ali, nije Teodosić jedini. Gledaćemo mnogo igrača, dodao je Marks.

Nema sumnje da je pred Bruklinom poprilično turbulentno leto. Ukoliko Netsi žele da postanu respektabilan NBA tim, neophodno je da se pojačaju na svim linijama tima, a čini se da će u Evropi teško naći bolju opciju od Miloša Teodosića na poziciji organizatora igre.

A pošto je ovo prvi put da je neki tim i zvanično pokazao interesovanje za Teodosića, nema sumnje da će to ubrzati i ostale, pa nas očekuje veoma interesantan period, bar kad je u pitanju tim u kom će Miloš Teodosić nastaviti karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter