0
Evrobasket 2022

EUROBASKET: Kako su Dario Šarić i Danilo Galinari ‘ućutkali’ Amere…

Objavljeno: 14.04.17 u 14:12

Ligaški deo sezone u NBA ligi je završen, te je veliki broj igrača već na odmoru, za neke (one rođene van Evrope) duži, a za neke kraći zbog priprema reprezentacija i Eurobasketa.

Iako je poslednjih godina bio veliki broj otkaza NBA igrača selektorima, to ove godine nije slučaj, to potvrđuju i reči igrača Filadelfija Darija Šarića i Dnvera Danila Galinarija.

– Biću uz reprezentaciju, okupljanje je u julu i biću zauzet krajem avgusta i početkom septembra. Posle se tek vraćam za SAD – rekao je Šarić što je zaprepastilo američku novinarku koja je pitala ‘Zašto’?

– Zašto, Ne znam. Drugačija je to kultura. Od malena igram za reprezentaciju i to mi mnogo znači. Od 12 ili 14 godine sam uz nacionalni tim svako leto, celo leto. Već devet godina je tako, igrao sam za sve mlađe selekcije i za mene je to veoma značajna stvar. Imamo dobar tim i nastaviću da igram za reprezentaciju i u narednom periodu – odgovorio je Šarić.

Danilo Galinari je bio daleko precizniji i kraći…

– Ja ću sigurno biti sa reprezentacijom ovog leta i ne postoji razlog zbog kojeg bi propustio okupljanje koje je zakazano za 20. juli u Milanu – rekao je Galinari za Gazetu delo sport i istakao da ga od nacionalnog grba mogu odvojiti samo povrede.

Videćemo, hoće li i naši igrači iz NBA krenuti stopama Šarića i Galinarija…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter