0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADODNJIĆ PRED CEDEVITU: Ovaj ritam nije human ali moramo izvući svoj maksimum!

Objavljeno: 09.04.17 u 18:15

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da su njegova ekipa i Cedevita zasluženo u finalu Jadranske lige i da će crveno-beli dati sve od sebe da finalnu seriju počnu pobedom.

Crnogorski stručnjak je još jedanput istako da je za njega i njegovu ekipu prioritet osvajanje ABA lige, ali ističe da put do zacrtanog cilja neće biti nimalo lak.

-Jasna je važnost finala, pričalo se puno o tome od početka sezone i kada je bilo potrebno. Znamo šta nam je prioritet ove sezone, to je osvajanje ABA lige. Realno je da Cedevita i mi budemo u finalu. Cedevita je napravljena da se vrati u Evroligu, ima kvalitet i iskustvo. Ima i unutrušanju dobru igru, kao i spoljne igrače. Nadomestili su izostanak Rajana Botrajta protiv Partizana i pokazali su da mogu jako dobro da igraju bez njega, što ni malo nije lako-, rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Strateg crveno-belih požalio se na veoma jak ritam utakmica u kojem se njegov tim nalazi poslednje vreme, ali ističe da njegov tim mora bez obzira na sve da uđe potpuno fokusiran u finale.

-Bez obzira na to što igramo bez Stefana Jovića i ritam takav kakav jeste, a nije human uopšte, raspored je jedini moguć. Možemo i pokušaćemo, fokusirani smo na prvi meč, da damo sve od sebe da pobedimo-, rekao je Radonjić.

On je takođe je naveo da osim Stefana Jovića ne bi trebalo da bude drugih izostanaka u njegovoj ekipi.

-Primorani smo dnevno da pratimo te okolnosti. Jović ne igra, to se zna od ranije, videćemo na dan utakmice kakvo će stanje biti ostalih. Ne smem da razmišljam drugačije, nadam se da ćemo biti kompletni. Ovi napori, ne samo u poslednje vreme, već duže vremena, sigurno da ostavljaju trag. Bez obzira na to, tim koji bude izašao mora da ima jasnu ideju i želju“, rekao je Radonjić.

Probleme s povredama ima i Cedevita koja neće moći da računa na Rajana Boutrajta i Marka Arapovića, ali i trenera Veljka Mršića.

-Svako ima svoje probleme. I mi i oni smo oslabljeni, ali idemo da igramo za prvaka ABA lige i da vidimo ko će u Evroligu sledeće sezone. Najlepše bi bilo da smo svi zdravi i kompletni, i da je Veljko Mršić na njihovoj klupi. Koliko je kome teško, mislim da je trenerima najteže, što je normalno, svako ima svoju muku“, rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde, Luka Mitrović rekao je da se nada da će njegova ekipa finale početi pobedom.

-Došli smo do samog kraja, sledi veliko finale. Znamo koliko znači finale i šta donosi. To nam je bio prioritet, drago mi je da smo ga ispunili i sada je pred nama drugi cilj – osvajanje ABA lige. Biće teško. Mečevi Zvezde i Cedevite su uvek zanimljivi. Priželjkujem naše dobro zdravlje i da damo sve od sebe, da odbranimo domaći teren i otvorimo finalnu seriju pobedom -, rekao je Mitrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter