0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PROZIVKA ZA VUJOŠEVIĆA: Uživaj u okrnjenom srcu državne zajednice BiH (FOTO)

Objavljeno: 05.04.17 u 11:51

Sin Milorada Dodika, Igor, uputio je ne tako ‘toplu’ dobrodošlicu Dušku Vujoševiću u Sarajevo, odnosno, na čelo košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sin predsednika Republike Srpske i generalni menadžer Igokee, Igor Dodik, izrazio je veliko nezadovoljstvo dovođenjem Vujoševića za selektora BiH. To je istakao u svom tvitu posvećenom bivšem treneru Partizana:

– Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice “BiH”, poručio je Dodik.

To je bila reakcija na Vujoševićevo obraćanje povodom dolaska na novu funkciju i hvalospeve o Bosni i Sarajevu. – Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam s radošću dolazio u taj grad, i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene veoma bolan – istakao je Vujošević. Podsetimo, Partizan iz perioda Vujoševića i Igokea su postali bratski klubovi. Sada odnosi između iskusnog stručnjaka i čelnika tima iz Laktaša nisu tako topli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter