0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda prekinula niz poraza, Uniks razbijen pred dve utakmice od kojih zavisi sezona (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.17 u 20:44

U pretposlednjem meču regularnog dela Evrolige Crvena zvezda je dočekala Uniks i slavila je pobedu rezultatom 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16).

Crvena zvezda je protiv Uniksa mogla da igra odlučujući meč, da je dobila jedan od prethodna dva susreta u Evroligi, kao i da je sinoć Brose pobedio Darušafaku. Kako se ništa od toga nije desilo, Zvezda i Uniks igrali su meč bez značaja, što je uticalo i na posetu u Kombank areni.

Navijači Zvezde nisu došli u velikom broju u najveću srpsku dvoranu, tako da je gornji deo hale bio zatvoren, dok je donji prsten bio popunjen gotovo do poslednjeg mesta.

Crvena zvezda je počela meč izuzetno slabo, sa samo dva poena u prvih sedam minuta, ali Uniks to nije iskoristio da se više odlepi i moralo je u jednom trenutku ‘Zvezdu da ‘krene’.

To se desilo u drugoj četvrtini, mnogo boljom odbranom i zaštitom obruča, kao što je recimo činio Ognjen Kuzmić zabeleživši vrlo atraktivnu blonadu nad Markom Banićem.

Domaćinu je bilo potrebno da se probudi neko od šutera i to je učinio Marko Simonović, koji je vezao dve trojke u finišu poluvremena i tako doneo Zvezdi ‘opipljivih’ devet poena prednosti na isteku druge deonice.

Treća četvrtina podsetila je na prvu, pošto je tim iz Kazanja uspeo da smanji zaostatak, pa čak i dođe do izjednačenja u trenucima u kojima je Zvezda imala ‘prazne hodove’.

Međutim, čim je proradio napad domaćina, a odbrana bila onakva kakva je tokom najvećeg dela sezone, Uniksu nije bilo spasa. Krenuo je šut Simonovića, nastavilo se poenima Milka Bjelice, a goste je dokusurio Marko Gudurić. Razlika je išla i do 23 poena (78:55), pa je završnica meča protekla u znatno mirnijem ritmu na parketu.

Na kraju najefikasniji na meču je bio Milko Bjelica sa 19 poena, Marko Gudurić imao je 18, njegov imenjak Simonović 13, a Nejt Volters 12 poena. Kod gostiju, Kit Lengford se istakao sa 16 poena, dok je Kolom imao 11.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Uniks 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16)
29. kolo Evrolige
Sudije: Rižnik, Papapetru, Haliko.

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Tompson, Dangubić 3, Mitrović 3, Lazić, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 10, Gudurić 18, Kuzmić 5, Bjelica 19.

UNIKS: Antipov 5, Klark 7, Lengford 16, Ponkrašov, Parahuski 8, Kolom 11, Klimenko 2, Banić 6, Voronov, Panin 3, Vilijams 4, Anđušić 3.

[/stextbox]

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter