0
Evroliga

DEJAN RADONJIĆ: Ne bi bilo zanimljivo da je lako svih 40 minuta, imamo 16 pobeda, a ni to nije dovoljno…

Objavljeno: 31.03.17 u 21:34

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je ogromno zadovoljstvo zbog 16 pobeda u Evroligi, kojima se malo ko nadao.

Crvena zvezda je sa 83:65 savladala Uniks u Kombank areni, ali će za prolaz u četvrtfinale Evrolige morati da trijumfuje u Istanbulu protiv Darušafake sledećeg petka.

– Osećam ogromno zadovoljstvo zbog čak 16 pobeda. To nažalost nije dovoljno za top 8, iako su mnogi mislili da će 14 biti dovoljno. Zadovoljni smo nastupom u Evroligi, mada imamo još jedan važniji meč – rekao je posle meča Dejan Radonjić.

– Što se tiče same utakmice, bilo je dobro, stabilno. Raspoloženi smo u napadu, sve funkcionisalo sem skoka donekle. Predstoji fokus na Budućnost.

Novinare je zanimalo da li je utakmica bila teža nego što je trebalo da bude?

– Malo drugačije bih to okarakterisao, bilo je trenutka kad smo gubili napadački ‘tok’, davali im šansu da se razvijaju. Komplikovali smo zbog želje da situacija bude bolja. Kad smo sve uprostili, bilo je mnogo lakše. A ne bi bilo zanimljivo da je tako svih 40 minuta.

– Ovaj tim nije isti kao kad smo bili najbolji, jer ima igrača i koji ne igraju na poziciji na kojoj su tad igrali. Mnogi nas analiziraju kao da je prvo kolo, a ljudi to ne razumeju – poručio je Radonjić.

FOTO: STARSPORT

Meč protiv Budućnosti u utorak igra se za finale ABA lige, a protiv Darušafake u petak za četvrtfinale Evrolige. Radonjić bi više od svega voleo da njegov tim bude kompletan, ali je teško to očekivati.

– Više bih voleo da smo kompletni nego da smo u Beogradu. Daćemo sve od sebe, ne želim alibi, ali… Malo bolje analize su bile potrebnije.

O razočaranju igrača:

– Svesni smo svega što smo uradili. E sad… Trebalo bi da bude bitno da niko nije znao na početku sezone kako će sve izgledati. Da nam je neko rekao pre početka da ćemo imati 16 pobeda, a nećemo obezbediti prolazak… Ja sam oduševljen. Sutra je odluka o mestu protiv Budućnosti. Cilj je isti, gde god se igralo – zaključio je Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter