0
Evroliga

FOTO: EUROLEAGUE

ANĐUŠIĆ ZA HOTSPORT: Ići ćemo na pobedu – Teodosić je ućutkao mnoge kritičare! (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.17 u 22:26

Ruski tim je stigao u Beograd kako bi odmerio snage sa šampionom Jadrana u Evroligi, a sa njima i srpski košarkaš.
Danilo Anđušić je ponovo na ‘mestu zločina’ nekadašnji košarkaš Partizana se vratio u Beograd gde će pokušati da pomogne svom timu u meču bez rezultatskog značaja za Uniks.

Naravno, glavna tema je dolazak tima iz VTB lige koji više nema šanse za plasman u ‘top 8’ fazu Evrolige, što ne znači da će Zvezda imati lak posao.

– Očekujem veoma dobru utakmicu, ovaj meč dosta znači Zvezdi za prolaz dalje. Biće puna dvorana i odlična atmosfera ali mi smo potpuno rasterećeni, nema nam rezultatski značaj. Igramo da u što boljem raspoloženju uđemo u plej-of i pobedimo na teškom gostovanju, otpočeo je Danilo Anđušić.

‘Nova Evroliga’ je velikom broju klubova i igrača stvorila probleme. Umor je često uzrok povreda onih košarkaša u timu koji imaju veliku minutažu, ali nekadašnji reprezentativac misli da će već od sledeće sezone biti lakše:

– Ja sam od pre mesec dana upao u ovaj sistem i sigurno da, kao i svaki drugi igrač, više volim da igram utakmice nego da treniram. Onaj ko kaže drugačije, laže. Što se tiče toga, bolji su mečevi, dosta igrača govori o napornim putovanjima i to je zaista tačno. Danas ste u Beogradu, sutra ko zna gde, putovanja celu noć… Ali kada se ovo malo ustali, biće svima lakše. Ipak je ovo prva sezona, malo tranzitna…

Bek Uniksa je takođe govorio i o tome kako se oseća kao iskusniji igrač od onog perioda kada je nastupao u Beogradu, po prvi put.

– Što se mene lično tiče, utakmicama prilazim smirenije, staloženije. Imam dosta sezona iz sebe u jakim ligama i košarke na visokom nivou, ali sam dosta koncentrisaniji i staloženiji, a negada je veliku ulogu imao adrenalin. Naravno, postoji uzbuđenje pred svaku utakmicu i sada ali u nekom drugačijem obliku. Sada je možda i kvalitetnija liga nego pre, 16 dobrih ekipa, svaki meč znači mnogo.

Zvezdi sutra jedino pobeda znači protiv Uniksa, već je velike stvari odradio tim Dejana Radonjića i savladao jake evropske timove, ali je trenutno u blagom padu forme:

– Zvezda od svih ima veliko poštovanje jer niko nije očekivao ovako dobar rezultat, mada mislim da to nije slučajno nakon pošlogodišnjih igara i plasmana u ‘top 8’. Imaju tu okosnicu od prošle sezone, kao i hemiju. U malom su padu forme, fali im Jović i dosta su ih sputale neke povrede. Videćemo kako će igrati do kraja, za svaku pohvalu je ono što su uradili ove sezone.

Nakon sjajnih partija u Parmi se preporučio Uniksu, a već tokom cele sezone skreće pažnju Aleksandra Đorđevića na sebe. Jedno je sigurno, slatke muke su pred selektorom srpskog nacionalnog tima.

– Iskreno, ne očekujem ništa i ne razmišljam preterano o tome. Trudim se da pružim što bolje partije, kao i uvek. Verujem da se to donekle prati, ko zna šta će biti. Naravno, za mene bi to predstavljalo veliku čast i srećan sam što sam već imao prilike da to osetim. Najveća čast koju može neki igrač da oseti, uvek sam tu za nacionalni tim ali ne opterećujem se previše tim stvarima.

Neizbežno pitanje jeste vezano za kolege, Miloša Teodosića koji je sjajan u redovima CSKA, a i Nikole Jokića koji ‘gospodari’ NBA parketima:

– Teo već godinama pokazuje na kom nivou može da igra i po mom mišljenju je najbolji plejmejker u Evropi. Meni je drago što je prošle godine osvojio Evroligu jer je time potvrdio sve ono što je radio prošle godine i ućutkao mnoge koji su ga kritikovali zbog toga što nije osvojio Evroligu. Po mom mišljenju, on je mnogo pokazao i pre toga tako da ne mora da znači u njegovom slučaju. Sa druge strane, Jokić je zaludeo celu Ameriku i Srbiju, ja prvo kada ustanem uz jutarnju kafu pogledam šta je Jokić uradio. Znam o kakvom se talentu radi jer je moj brat prošao kroz reprezentaciju sa njim. Dosta sam ga gledao u Megi i još tada znao da je taj potencijal i osećaj za igru neverovatan. ‘Legao’ mu je Denver, kao i trener, igra sa samopouzdanjem, igra se… Verujem da će tek ostaviti trag u NBA.

(Izvor: YouTube/FST Highlights)

Sa lica mesta: Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter