0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Žalgiris pobedom u Kazanju ostao u trci za plej-of

Objavljeno: 17.03.17 u 19:16

Litvanski tim je do važne pobede u meču 26. kola Evrolige, protiv Uniksa došao u nezvesnoj završnici rezultatom 82:80 i tako zadržao teoretske šanse za plasman među osam najboljih.

Čitava utakmica protekla je u izjednačenoj borbi i rezultatskoj klackalici, a najveća prednost koju je jedna od ekipa uspela da ostvari iznosila je devet poena (74:65), koliko je Žalgiris imao sredinom poslednje deonice.

Međutim u tim trenucima Litvanci ipak nisu uspeli da prelome protivnika, pa se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj je ruski tim uspeo da povede sa poenom razlike preko Lengforda, na minut pre kraja. Ipak u samom finišu ključne poene za goste su postigli Vesterman i Jankunas i tako pogurali svoj tim do pobede.

Najefikasniji u redovima Žalgirisa bio je Paulijus Jankunas sa 21 poenom i 7 skokova, dok je dobru partiju pružio i bivši koparkaš Partizana, Leo Vesterman koji je uz 12 poena imao i 3 asistencije.

Kod ekipe iz Kažanja ubedljivo najefikasniji je bio Kit Lengford, koji je ubacio 27 poena (5/9 za tri), a odličan je bio i Kvino Kolom koji je uz 14 poena podelio i 10 asistencija.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter