0
Košarka

NBA: Ulazak u istoriju Dirka Novickog i rekord karijere Rasela Vestbruka (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.17 u 09:10

U noći između utorka i srede odigrana su samo tri meča u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a na parketima NBA lige nije bilo srpskih igrača.

Ove sezone sve više našeg Nikolu Jokića poredimo sa Dirkom Novickim, a čelični Nemac je uspeo da postane neodvojivi deo NBA lige i kamo sreće da jednog dana, za 10-15 godine budemo čitali o ovom nestvarnom rekordu srpskog asa.

A on glasi – preko 30.000 poena u najjačoj ligi na svetu, što je Dirka Novickog svrstalo na šesto mesto liste najboljih poentera svih vremena.

Ispred njega su ostali još samo imena poput: Karima Abdula-Džabara (38.387), Karla Melouna (36.928), Kobija Brajanta (33.643), Majkla Džordana (32.292) i Vilta Čemberlejna (31.419). 

(Izvor: youtube / NBA Conference)

Nemac je, očekivano, bio miran i ne previše euforičan, dok su svi oko njega padali u trans, pa i njegov šuterski trener Holger Gešvindner nije mogao da sakrije svoje suze.

-Sve ovo je pomalo neralno – 30.000 poena je nešto neverovatno, zaista mnogo poena. Bila je ovo neverovatna vožnja, a nadam se da će biti još nekoliko pogodaka pre nego što lagano odjašem u zalazak sunca. Takođe, logično je da svako veliko dostignuće utiče na vas i sve one koji su vam na tom putu pomagali, bili uz vas sve vreme… Počev od Holgera, svih ostalih trenera, preko predsednika kluba Majka Kjubana, pa sve do saigrača, navijača… Posebno navijača, koji su sa mnom prošli sve – rekao je Novicki.

Interesantno, i cifru od 20.000 hiljada poena i sada brojku 30.000 Novicki je preskočio u utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa, koju su Dalas Maveriksi noćas dobili sa 122:111.

Rekord karijere postavio je i Rasel Vestbruk sa 58 poena u ipak porazu njegove Oklahome od Portland Trejl Blejzersa rezultatom 126:121.

U trećem meču večeri Vašingtom Vizardsi su na gostovanju Finiks Sansima slavili trijumf rezultatom 131:127.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter