3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan umalo od gotovog napravio veresiju, pa rešio meč strašnom serijom (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.17 u 22:51

U derbiju 24. kola ABA j.t.d. lige Partizan je u Sremskoj Mitrovici savladao Mega Leks rezultatom 80:87 (24:26, 19:21, 19:21, 18:19).

Partizan je u Mitrovicu stigao bez trenera Aleksandra Džikića i igrača Hečera, Marinkovića, Koprivice, Karahodžića, Jovanovića i Ratkovice, a iako su otputovali u Sremsku Mitrovicu u igri večeras nije bilo kapitena Novice Veličkovića i Džamonta Gordona.

PREMA POSLEDNJIM INFORMACIJAMA: Evo koliko će sa parketa odsustvovati Džamont Gordon…

Utakmica je tokom celog svog toka obilovala izgubljenim loptama i greškama na obe strane koje su dovele do toga da gledamo vrlo nervoznu igru sa dosta kontri i lakih poena, ali i zakucavanja.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Jedno od najboljih ne samo u ovom kolu, već u proteklih nekoliko rundi u regionalnom takmičenju delo je Radeta Zagorca, koji je monstruozno prikucao loptu u obruč Partizana – u NBA stilu.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Partizan je konstantno imao vrlo minimalnu prednost, posle prve deonice dva poena, a na poluvremenu četiri koša razlike – 43:47.

U trećem periodu vođstvo crno-belih se uvećalo, iako su na neverovatan način izgubili mnogo lopti. To su uspevali da nadomeste vrlo dobim šutem (koji je u prvom poluvremenu iznosio čak 73 posto) i na šta Mega nije imala odgovor.

Kada je Stefan Birčević sredinom poslednje deonice vezao dugu dvojku i trojku za 73:64 u korist Partizana činilo se da se pitanje pobednika polako nazire, ali je usledio munjevit odgovor domaćina.

Tim Dejana Milojevića je u narednih nekoliko minuta dozvolio Partizanu samo dva koša, a postigao je 14, za veliku seriju i preokret za 77:75.

Ipak, na gotovo identičan način odgovorio je Partizan i serijom 12:0 rešio ovaj meč u svoju korist na radost velikog broja svojih navijača u hali ‘Pinki’ u Sremskoj Mitrovici.

Epitet najefikasnijih igrača ovog susreta podelili su košarkaši Partizana Stefan Birčević i Mihajlo Andrić sa 20 poena, dok je u taboru Mege Alfa Kaba imao 18, a Rade Zagorac 16 ubačenih koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Mega Leks – Partizan 80:87 (24:26, 19:21, 19:21, 18:19)
Hala ‘Pinki’ u Sremskoj Mitrovici
Gledalaca: 2500
Sudije: Javor, Petek, Radojković.

MEGA LEKS: Rebić 2, Jaramaz 8, Spasojević 5, Glogovac, Kaba 18, Zagorac 16, Simeunović, Tejić 2, Novak 14, Kapetanović, Marelja 15, Samardžiski.

PARTIZAN: Robinson 3, Vrabac 12, Tanasković, Veličković, Majstorović 8, Birčević 20, Andrić 20, Pot 15, Gordon, Luković 9.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

3 Komentara

  1. Nigde ne vidim na nekom javnom mestu da se zahvaljuju Megi.Ajmo,posteno. Hvala,Megi,na pustanju jer bi u suprotnom naleteli na kaznenu ekspediciju sa Malog Kalemegdana i imali bi 0% za prolaz u finale,ovako protiv Cedevite ima bar 20%.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li je dogovoreno ili nije,ne znam i ne zelim da tvrdim ali smatram da bi Raznatovic morao da razjuri sve ove igrace koji trenutno nose dres Mege.Da ih partizan demolira bez 7 igraca,sa lakocom,kao i u kupu,treba da ih bude sramota.Po imenima to nikako nije bilo realno jer Mega ima sasvim solidne igrace,cak i da je partizan bio kompletan,trebali bi biti konkurentni do kraja,fakticki na jednu loptu ali sa ovako oslabljenim timom,da im ne pruze dostojan otpor je neshvatljivo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter