0
Košarka

FOTO: fiba.com

TRENER OTKRIVA: Kako su Dankan i Oldridž spremili Jokića za NBA (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.17 u 13:52

Srspki centar je ogroman talenat, ali to mu nije bilo dovoljno za minute u najjačoj ligi na planeti.
Za tamošnje medije je Majkl Meloun otkrio na koji način ga je Jokić ‘kupio’ i zaslužio minutažu i slobodu na parketu.

Trener Nagetsa tvrdi da je oduvek znao da se radi o dobrom igraču, ali i da nikada nije mogao da zamisli da će postati jedan od najboljih centara ‘preko bare’.

– Sećam se, kada je prošla Letnja liga, ostao je sa nama u timu i obećao mi da će se dovesti u red. Izgubio je preko šest kilograma. Bila je to njegova prva godina u NBA, igrali smo utakmicu protiv San Antonija. Oni su imali Tima Dankana i Lamarkusa Oldridža, kao i ostatak tima koji je bio vrlo moćan. Ali, on je tada imao 26 poena i 13 skokova. Iznenadio sam se i tada sam shvatio da moram da mu dajem više prostora za igru. Pomislio sam: ‘Taj klinac ima veliki potencijal i šansu da postane poseban igrač’. Evo, vidite šta se sada dešava, kazao je Meloun.

Isti čovek je i dodao da je draž na terenu gledati 23-godišnjaka sa prosekom od 23 poena, 11 skokova i šest asistencija, a da pritom to mnogi nemaju.


(Izvor: YouTube/Piotr Zarychta)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter