0
Košarka

MELOUN O JOKIĆU: Monogo je pritiska na njegovim mladim plećima, moramo ga sačuvati od jeftinih faulova jer nam je previše važan!

Objavljeno: 25.02.17 u 09:28

Trener ekipe Denvera, Majk Meloun, stao je u odbranu našeg centra nakon dve nešto slabije partije nakon Ol-star vikenda.

Nikola Jokić je u mečevima protiv Sakramenta i Bruklina pružio znatno slabije partije od onih na koje nas je navikao i očigledno da je kod njega došlo do malog umora. Ipak to ne bi trebalo mnogo da nas brine jer bili smo svedoci i njegovog slabijeg starta sezone nakon Olimpijskig igara, pa je sve vrlo brzo došlo na svoje mesto.

NBA: Jokić i Bjelica ispod svog nivoa, Derozan blistao u derbiju istoka, novi tripl dabl Vestbruka (VIDEO)

Takođe pored umora, jedan od razloga njegove slabije minutaže na sinoćnjem meču bio je i problem sa faulovima, koji je jedno vreme uspešno kontrolisao ali je na meču sa Netsima on ponovo isplivao na površinu. Upravo o tome je Meloun i govorio posle utakmice sa Njujorčanima.

-Moramo da ga sačuvamo od tih problema sa faulovima. To je krucijalna stvar. On sebi ne sme da dozvoli da prave one šašave faulove u tranziciji. Drugi momci neka rade to, ali ne on. Previše je važan za nas. Ostalo je još 25 utakmica do kraja i moramo da ga na terenu imamo 30 do 32 minuta po večeri.- rekao je trener Denvera.

On je istakao da je na Jokiću suviše pritisak za jednog tako mladog momka, jer se od njega očekuje da odvede ekipu do plej-ofa.

-Mnogo je pritiska na plećima 22-godišnjeg momka koji treba da nas uvede u plej-of. Možda ga i to malo stiže. Znam da je umoran. I moramo da mu pomognemo. Da budemo pametni kad su njegovi minuti u pitanju, da ga ne preopteretimo. Da kad treniramo on ne radi previše. Ovaj ritam te melje i svi su umorni. Samo moramo da budemo mentalno čvrsti kako bismo prebrodili krizu i izdržali taj umor.- rekao je Meloun.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter