Malkom Dilejni je najomiljeniji Amerikanac kod Delija ako se u obzir uzmu igrači koji nikada nisu nosili crveno-beli dres.

Fenomenalni plejmejker sada je član Atlante Houks, ali ne zaboravlja ono što je doživeo u Evropi. U sećanju su mu ostali Miloš Teodosić, Nando de Kolo i Crvena zvezda. Klub koji ga je želeo u svojim redovima, ali je bio nepristupačan, ipak, Delije se i danas nadaju njegovom dolasku.


Malkom Dilejni je u razgovoru za francuski ‘Basket USA’ govorio o Evroligi, partijama u Bajernu i Lokomotivi, kao i o najtežim protivnicma kako na parketu, tako i na tribinama.

– Dva najteža protivnika u Evropi? Miloš Teodosić i Nando de Kolo. Imao sam velike bitke i sa mojim prijateljom Tajrisom Rajsom. Teodosić i De Kolo su najbolji u Evropi. Prejak je i Vasilis Spanulis – rekao je Dilejni i osvrnuo se na najvreliji parket na kom je igrao.

– Tu nemam dileme. Beograd. Protiv Crvene zvezde. Igrali smo u njihovoj manjoj dvorani Pioniru, to je bio ‘pakao’. Iskustvo koje neću nikada zaboraviti.

Dilejni

Amerikanac je na kraju istakao da ne prati toliko Evroligu ove sezone, a razlog su utakmice i česta putovanja u NBA ligi.

– Ne baš jer previše putujemo. Znam šta se dešava, bacim pogled s vremena na vreme, ali odavno nisam pogledao ceo meč Evrolige – istakao je Dilejni.