0
Košarka

NBA: Batler ukrao šou rekorderu Tomasu, Vašington bolji od Pejsersa (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.17 u 09:08

U noći između četvrtka i petka odigrano je svega dva meča najače lige sveta. Bulsi slavili u jednom od derbija istoka sa, dok je Vašington bio siguran protiv Džordža i drugova.

U „Junajted centru) je viđena dramatična završnica u kojoj je Džimi Batler sa penala doneo pobedu Bulsima na 0,9 sekundi pre kraja meča, rezultatom 104:103.

Ovu utakmcu obeležio je rekord Ajzee Tomasa, koji je upisao i 41 uzastopnu utakmicu sa minimalno 20 poena i tako prestigao legendarnog Džona Havličeka, kojem je to uspelo 40 puta uzastopce.

Izvor:Youtube/Ximo Pierto Final

Omaleni plejmejker je ovu utakmcu završio sa 29 poena i sedam asistencija, a pratio ga je centar Keli Olinik sa 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su kod Sletiksa bili još i Teri Rozie sa 11 poena, kao i Amir Džonson sa 10.

Domaćina je do pobede predvodio pomenuti Džimi Batler koji je meč završio sa 29 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Bobi Portis je dodao 19 poena uz osam skokova, koliko je imo i Bruk Lopez ali uz 15 ubačenih poena. Na granici dabl-dabl učinka bio je Tadž Gibson sa 12 poena i devet uhvaćenih lopti.

U drugom meču večeri Vašington je na gostovanju u Indijani bio prilično siguran, od početka do kraja kontrolisao rezultat i na kraju slavio rezultatom 111:98.

Izvor:Youtube/Ximo Pierto Final

„Čarkobnjake“ je do povede predvodio šuterski izuzetno raspoloženi Otpo Porter, koji je utakmicu završio sa 25 poena (6/10 za tri) i osam skokova. Odličnu podršku imao je u Markifu Morisu koji je dodao 21 poen i sedam skokova, Džon Vol je uz 20 poena podelio i 12 asistencija, dok je Bredli Bil upiso 19 poena.

Kod domaćina najraspoloženiji su bili Pol Džordž (7sk) i Majl Tarner (9sk) sa po 17 poena, dok su po 12 dodali Al Džeferson i Rodni Staki. Glen Robinson treći meč je završio sa 10 poena.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter